Dina favoriter
Laddar favoriter...

Minipajer med svartkål, potatis och kummin

Ingredienser

ca 20 minipajer
Ingredienser
2 rullar färdig pajdeg
1 ägg till pensling
3 kokta potatisar
1 stor gul lök
1 knippe svartkål
100 g riven lagrad ost typ Prästost
Salt
Peppar
Kummin
Muskot
Smör att steka i

Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg!

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 200 grader

Skölj svartkålen och hacka den medelfint. Skiva löken tunt. Dela den kokta potatisen i centimeterstora kuber.

Värm en stekpanna och mjukstek löken i smör på medelvärme tills den nästan är karamelliserad. Tillsätt sedan potatis och svartkål och låt steka med. Smaksätt med nymortlad kummin, en gnutta muskot och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Rulla ut pajdegen och stansa ut rundlar med ett dricksglas. Lägg en klick fyllning på varje rundel. Toppa med riven ost och lägg sedan på en rundel till som du trycker till en gaffel. Pensla minipajerna med ägg.

Grädda i ugn i cirka 10-15 minuter. Njut varma eller ljumma.

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA