Minipajer med svartkål, potatis och kummin

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/minipajer-med-svartkal-potatis-och-kummin/

glöggminelmat

Skriv ut receptet

ca 20 minipajer
Ingredienser
2 rullar färdig pajdeg
1 ägg till pensling
3 kokta potatisar
1 stor gul lök
1 knippe svartkål
100 g riven lagrad ost typ Prästost
Salt
Peppar
Kummin
Muskot
Smör att steka i

Minipajer som vi fyllt med karamelliserad lök, potatis, svartkål och lagrad ost samt smaksatt med kummin och muskot. Perfekt mingelmat till glöggfesten men smakar lika bra till ett glas bubbel som till glögg!

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 200 grader

Skölj svartkålen och hacka den medelfint. Skiva löken tunt. Dela den kokta potatisen i centimeterstora kuber.

Värm en stekpanna och mjukstek löken i smör på medelvärme tills den nästan är karamelliserad. Tillsätt sedan potatis och svartkål och låt steka med. Smaksätt med nymortlad kummin, en gnutta muskot och smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan och låt svalna lite.

Rulla ut pajdegen och stansa ut rundlar med ett dricksglas. Lägg en klick fyllning på varje rundel. Toppa med riven ost och lägg sedan på en rundel till som du trycker till en gaffel. Pensla minipajerna med ägg.

Grädda i ugn i cirka 10-15 minuter. Njut varma eller ljumma.

Vintips

P.LEX Prosecco Brut

Petter firar 15 år som artist och lanserar med anledning av detta ett mousserande vin fr… Läs mer

Pris: 109 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11%
Artnr: 77889

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb