Dina favoriter
Laddar favoriter...

Midsommargott med vegetarisk sill, matjessillröra och rökt laxröra

Midsommarplock för alla smaker! I glaset rekommenderar vi en friskt, fräsch och fruktig champagne dagen till ära! Denna härliga plockmat räcker till ca 8 personer om man vill servera den som en midsommarbuffé eller till ca 12 personer om den är tänkt som en midsommarförrätt. Förbered den vegetariska sillen dagen före för bäst resultat.

Ingredienser

Vegetarisk sill
400 g champinjoner
1 rödlök
1 dl ättika
2 dl strösocker
3 dl vatten
12 krossade kryddpepparkorn
1 lagerblad
1 tsk gula senapsfrön
salt
Hackad rödlök, gräddfil och kokt potatis

Matjessillröra
250 g matjessill
2 kokta ägg
150 g prästost
150 g majonnäs
1/2 dl finstrimlad gräslök

Rökt laxröra
350 g kallrökt laxfile
1 rödlök
200 g smetana
1/2 dl finhackad dill

209 kr
Fyllig Champagne med lång tradition!

Vegetarisk sill

Den vegetariska sillen gör sig bäst om du förbereder den dagen före.

1. Skär champinjonerna i kvartar. Skala och skiva rödlöken.

2. Blanda ättika socker, vatten och kryddorna med en nypa salt i en kastrull och koka upp.

3. Lägg ner svampen och rödlöken och koka vidare i ca 2 minuter.

4. Kyl ner och ställ kallt till dagen efter.

5. Servera med hackad rödlök, gräddfil och kokt potatis.

 

Matjessillröra

6. Fintärna matjessill, ägg och prästost.

7. Blanda samtliga ingredienser.

 

Rökt laxröra

8. Fintärna laxen och finhacka rödlöken.

9. Blanda samtliga ingredienser.

Betyg
2 röster
Vad tycker du?
Tillagningstid
1 tim 10 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA