Marinerad kycklingfilé med örtsås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/marinerad-kycklingfile-med-ortsas/

Skriv ut receptet

4 port eller ca 8 port till en buffé
Tid: min
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl olivolja
3 dl gräddfil
Salt
Nymald svartpeppar

Denna rätt passar lika bra till middag som till en del av ett buffébord och kan serveras både ljummen eller kall.

Vi serverar gärna denna rätt tillsammans med ett lite fylligare vitt vin vilket även brukar vara ett perfekt vinval till en buffé.

Förberedelser & tillagning

1. Finhacka de färska örterna och vitlöken. Blanda hälften av örterna, samt vitlöken med olivolja och juice från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

2. Stek kycklingfiléerna tills de är helt färdiga. Är du osäker kan du skära ett snitt i ytan i den tjocka delen av filén. Det ska inte vara rött eller rosa. Skiva kycklingfiléerna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på ett fat. Ringla över marinaden och låt stå allt från en stund till över natten.

3. Blanda resten av de hackade örterna med gräddfil. Smaka av med rivet citronskal, salt och
peppar.

Servera de marinerade kycklingfiléerna kalla med örtsås på en buffé eller ljumma med kokt ris till middag.

Vintips

Lynx Barrel fermented Chardonnay

Fruktigt med fatkaraktär från Kalifornien, USA.

Pris: 99 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 4653

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb