Dina favoriter
Laddar favoriter...

Marinerad kycklingfilé med örtsås

Ingredienser

4 port eller ca 8 port till en buffé
Tid: min
Ingredienser
4 kycklingfiléer
1 kruka färsk timjan
1 kruka färsk rosmarin
1 kruka färsk persilja
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 dl olivolja
3 dl gräddfil
Salt
Nymald svartpeppar

Denna rätt passar lika bra till middag som till en del av ett buffébord och kan serveras både ljummen eller kall.

Vi serverar gärna denna rätt tillsammans med ett lite fylligare vitt vin vilket även brukar vara ett perfekt vinval till en buffé.

Förberedelser & tillagning

1. Finhacka de färska örterna och vitlöken. Blanda hälften av örterna, samt vitlöken med olivolja och juice från citronen. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

2. Stek kycklingfiléerna tills de är helt färdiga. Är du osäker kan du skära ett snitt i ytan i den tjocka delen av filén. Det ska inte vara rött eller rosa. Skiva kycklingfiléerna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Lägg på ett fat. Ringla över marinaden och låt stå allt från en stund till över natten.

3. Blanda resten av de hackade örterna med gräddfil. Smaka av med rivet citronskal, salt och
peppar.

Servera de marinerade kycklingfiléerna kalla med örtsås på en buffé eller ljumma med kokt ris till middag.

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA