Dina favoriter
Laddar favoriter...

Lyxig sallad med grillad halloumi, sparris och vattenmelon

Halloumi lyfter vilken sallad som helst, och en extra skjuts får denna härliga sallad med hjälp av skivad vattenmelon!

Ingredienser

2 halloumi a 250 g
400 g grön sparris
400 g gurka
800 g vattenmelon
120 g småbladig sallad
olivolja och salt

Hasselnötsvinägrett
75 g rostade hasselnötter
3 msk balsamicovinäger
3 msk olivolja

Gör såhär

1. Hacka hasselnötterna lite lätt och blanda de med vinägern och olivoljan.

2. Ansa sparrisen. Skala och skär gurkan i 3 centimeter tjocka bitar. Skär vattenmelonen i 2 centimeters tjocka skivor. Ringla lite olja över grönsakerna och salta de. Grilla grönsakerna på högsta temperatur till fin grillad yta. Låt grönsakerna svalna några minuter. Skär bort skalet från melonen och skär melonköttet i önskad storlek. Skär även sparris och gurka i önskad storlek. Blanda grönsakerna med salladsbladen och vinägretten. Smaka av med salt.

3. Pensla halloumin med olja och peppra den. Grilla osten på medelhög temperatur ca 3-4 minuter på varje sida till en fint brynt yta. Se vår grillguide för bästa grillningen! Skär upp osten i skivor och servera direkt.

4. Lägg upp salladen och toppa med halloumin.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.