Dina favoriter
Laddar favoriter...

Laxpaket med mandelpotatis, färsklök och kaviarcréme

Laxpaket är en supergod och enkel rätt som går bra att laga året runt. Så här på hösten tillagar vi gärna rätten i ugn. Till laxen väljer vi ett vin som är generöst fruktigt och friskt, detta balanserar och kompletterar den feta laxen på ett utmärkt sätt. Vinet bör ha pigg syra som plockar upp citronen i paketet!

229 kr
Ett etiskt certifierat smakrikt och fruktigt vitt vin från Foot...

Ingredienser

Laxpaket
4 bitar laxfilé utan skinn a 125 g.
500 g kokt mandelpotatis
200 g färsklök
2 msk pressad citronjuice
30 g smör
salt

Kaviarcreme
2 dl creme fraiche
1/2 dl smörgåskaviar
2 msk finstrimlad gräslök

Servering;
1 knippe dill
4 citronklyftor

Gör så här

1. Blanda ingredienserna till kaviarcremen.

2. Lägg ut 4 stora ark av aluminiumfolie.

3. Skiva och lägg ut den kokta potatisen på arken.

4. Lägg på laxen.

5. Skiva och lägg på färsklöken.

6. Fördela smöret och ringla över citronjuicen.

7. salta och peppra.

8. Vik ihop laxpaketen och ställ i ugnen eller lägg på grillen.

9. Kör i ugnen eller grilla på indirekt värme ca 20 minuter tills kärntemperaturen på laxen är ca 40 C.

10. Servera laxpaketen med citronklyftor och kaviarkräm – garnera med dill.

Betyg
36 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA