Dina favoriter
Laddar favoriter...

Lax med nudelsallad

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser
600 g lax
oliv- eller rapsolja
200 g risnudlar
200 g rödkål
1 dl cashewnötter
1 tsk sesamolja
2 lime
2 pak choi
1 msk ljus soja
salt
svartpeppar
rapsolja
sesamfrön
ev. sweet chili sås

Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter.

Förberedelser & tillagning

1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Pressa över saft från en lime. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxen är helt klar.

2. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Strimla rödkålen och blanda med saft från 1 lime, 1 tsk sesamolja samt lite salt. Låt stå ca 5 minuter. Blanda sedan i de kalla nudlarna. Strö över grovt hackade cashewnötter och sesamfrö (rosta gärna innan servering för extra smak).

3. Dela pak choi på hälften. Stek hastigt i lite olja tills den fått färg och är mjuk. Ringla över ljus soya.

4. Servera laxen med nudelsallad och stekt pak choi. Toppa gärna med sweet chili sås om du gillar det.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA