Lax med nudelsallad

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/lax-med-nudelsallad/

Recept lax med nudelsallad

Skriv ut receptet

4 portioner

Ingredienser
600 g lax
oliv- eller rapsolja
200 g risnudlar
200 g rödkål
1 dl cashewnötter
1 tsk sesamolja
2 lime
2 pak choi
1 msk ljus soja
salt
svartpeppar
rapsolja
sesamfrön
ev. sweet chili sås

Lax med nudelsallad som vi serverar med krispig rödkål och toppar med sesamfrön samt cashewnötter.

Förberedelser & tillagning

1. Sätt ugnen på 175°C. Lägg laxen i en ugnsform. Ringla över olja. Salta och peppra. Pressa över saft från en lime. Ställ in i ugnen ca 15-20 minuter eller tills laxen är helt klar.

2. Koka nudlarna enligt instruktionerna på förpackningen. Skölj i kallt vatten och låt rinna av. Strimla rödkålen och blanda med saft från 1 lime, 1 tsk sesamolja samt lite salt. Låt stå ca 5 minuter. Blanda sedan i de kalla nudlarna. Strö över grovt hackade cashewnötter och sesamfrö (rosta gärna innan servering för extra smak).

3. Dela pak choi på hälften. Stek hastigt i lite olja tills den fått färg och är mjuk. Ringla över ljus soya.

4. Servera laxen med nudelsallad och stekt pak choi. Toppa gärna med sweet chili sås om du gillar det.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Leva Riesling Müller-Thurgau Organic

Ett fruktigt och friskt vin som passar som aperitif eller till kryddstarka och heta rätte… Läs mer

Pris: 75 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 10,5%
Artnr: 2772

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb