Lax med ingefära, krasse och sesamvinägrett

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/lax-med-ingefara-krasse-och-sesamvinagrett/

recept lax med ingefära, krasse och sesamvinägrett

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
300 g pinfärsk laxfilé i hel bit
1 ask ärtskott
1 bunt blomkrasse, gärna med extra blommor till garnering
1 liten burk inlagd japansk ingefära (gari)
Sesamvinägrett
1 msk rostade sesamfrön
1 msk japansk soja eller tamari
1 msk vitvinsvinäger
1 msk flytande honung
1 msk neutral olja, t ex majs- eller rapsolja

Det här är ett kul och somrigt sätt att slänga ihop något snabbt och fräscht till drinken ute i trädgården. Jag lovar, du kommer att »impa« på de flesta! /Tina Nordström

Till denna rätt tycker vi att ett friskt vitt vin med en liten sötma passar bra alternativt ett mousserande vitt vin som till exempel en prosecco eller annat italienskt bubbel.

Recept och foto är taget ur boken Tinas Sommar (Bonnier fakta) 

Förberedelser & tillagning

1. Skär laxen i tunna skivor rakt ner och igenom, som du skivar bröd fast tunnare. (Inga laxskivor à la 70-talet, tack :-)

2. Lägg ut skivorna på en planka, en stor skärbräda eller ett fat. Fördela ärtskotten på laxen och klipp över krassen.

3. Blanda vinägretten.

4. Lägg ut cirka 2 msk av den inlagda ingefäran på laxen. Skvätt över sesamvinägretten och toppa med krasse och gärna några fina blommor.

Vintips

Blue Nun

Vitt, lätt vin från Rheinhessen, Tyskland.

Pris: 62 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 8,5%
Artnr: 6935

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!