Lasagne pronto med tomat, chark och basilika

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/lasagne-pronto-med-tomat-chark-och-basilika/

lasagne pronto

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
200 g färska lasagneplattor
1 burk färdig tomatsås, ca 400 g eller hemmagjord
1 kruka basilika, hackade blad
250 g salami, coppa eller god rökt skinka, i skivor
300 g körsbärstomater i halvor
2 påsar mozzarella à ca 125 g, riven i bitar
olivolja till servering
salt och svartpeppar ur kvarn

Ostsås

3 dl crème fraiche
250 g mascarpone
2 dl färskriven parmesan, ca 50 g
salt och svartpeppar ur kvarn

En lasagne som går snabbt, går det? Ja, i Tinas version med färsk pasta, chark och färdig tomatsås går det ”pronto” att få denna härliga lasagne på bordet. Servera gärna med en stor sallad till och kanske ett fylligt glas rött.

Receptet är hämtat ur Tina Nordströms kokbok Tinas kök: grunderna, genvägarna och mina bästa recept. (Bonnier Fakta) Foto: Lennart Weibull

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Blanda crème fraiche, mascarpone och parmesan till ostsåsen. Smaksätt med salt och peppar.

Häll några skedar tomatsås i botten på en ugnsform – den ska knappt täcka botten. Klicka ut lite ostsås ovanpå. Lägg ut ett lager pastaplattor och fortsätt sedan att varva pastaplattor, tomatsås, ostsås, hackad basilika och någon av charkuterierna tills alla ingredienser är slut. Fördela tomater och mozzarella överst och ringla över ett par matskedar olivolja. Grädda i ugnen i 35–40 minuter.

Servera lasagnen direkt toppad med basilikablad.

Vintips

LEVA Winemaker’s Reserve Cabernet Sauvignon Merlot

Leva Cabernet Sauvignon Merlot är ett mycket prisvärt, fylligt och smakrikt vin från sk… Läs mer

Pris: 159 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 72875

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!