Dina favoriter
Laddar favoriter...

Lammracks med blomkålscreme, råstekt sparris och sötsyrlig vårsallad

Till vårens högtid påsk är lamm ett måste. Med Vivas variant på lammracks serverade med blomkålscreme och sparris känns våren riktigt närvarande även på tallriken. Vinvalet till den här vackra anrättningen blir faktiskt två viner – en fransk beaujolais, Château de Pierreux Brouilly och en tysk pinot noir, Ruppertsberger Imperial Pinot Noir. Två viner som delar en härligt bärig smakprofil men har olika ursprung och gjorda på olika druvor. Vinernas bäriga karaktär balanserar den lilla beskan vi kan hitta i rädisor och sparris medan vinernas pigga syra lättar upp de mastiga komponenterna i rätten i form av gräddig blomkålscreme och lamm. En fräsch och modern kombination!

129 kr
Elegant Beaujolais från topproducent!

Ingredienser

Lammracks
700 g lammracks
200 g sparris
salt, svartpeppar
olivolja
smör
rosmarin

Blomkålscreme
350 g blomkål (utan blast)
1 dl mjölk
1 dl vispgrädde
Salt

Sötsyrlig vårsallad
40 g småbladig sallad
8 rädisor
100 g sparris
4 salladslökar alt 2 färsklökar
1 msk äppelcidervinäger
1 msk honung
salt

Gör så här

Blomkålscreme

1. Skär blomkålen i bitar om 1-2 cm och lägg den i en kastrull tillsammans med mjölken och grädden.

2. Koka upp och låt därefter sjuda sakta i minst 30 minuter, tills den är helt genommjuk.

3. Mixa blomkålscremen helt slät.

4. Om den känns aningens lös så lägg den gärna i en ny kastrull och låt den puttra sakta under omrörning. Smaka av med salt.

Lammracks

5. Salta och peppra lammet.

6. Värm ugnen till 150 C och en stekpanna till högsta temperatur.

7. Bryn lammet i olivolja, smör och en rosmarinkvist i cirka 2-3 minuter på varje sida till fin färg.

8. Ugnsbaka sedan lammet ca 10 minuter tills kärntemperaturen är 50 C.

9. Tag ut köttet och låt det vila några minuter på en skärbräda tills innertemperaturen visar ca 55 C.

10. Tranchera köttet precis före servering.

Sparris

11. Ansa under tiden sparrisen och stek den i olivolja på högsta temperatur 3-4 minuter. Smaka av med salt.

Vårsallad

12. Hyvla eller skiva rädisor, sparris och salladslök supertunt.

13. Blanda äppelcidervinäger och honungen med en nypa salt.

14. Marinera grönsakerna i vinägerblandningen några minuter.

15. Blanda ner salladsbladen precis före servering och lyft upp dem från marinaden.

16. Servera lammet med blomkålscremen, den råstekta sparrisen och vårsalladen.

Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA