Lammfärsspett med grynsallad

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/lammfarsspett-med-grynsallad/

lammfärsspett

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
500 g lammfärs
1 ägg
2 vitlöksklyftor
1 citron
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
4 portioner gryn (ex. kvarngryn, mathavre, matvete)
1 gurka
1 knippe salladslök
1 msk olivolja
1 kruka färsk mynta
1 kruka färsk persilja
2 dl yoghurt

Läckra lammfärsspett som fått smak av vitlök, citron och svartpeppar. Vi serverar dem med en fräsch grynsalld  och örtyoghurt.

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 180°C. Lägg träspetten i vatten. Blanda lammfärsen med pressad vitlök, skal
från en citron, salt, peppar och ägg. Forma till avlånga rullar. Bryn runt om i en stekpanna. Låt svalna. Trä spetten i rullarna. Lägg spetten i en ugnsform och ställ in i ugnen ca 20 minuter.
Efter halva tiden, vänd spetten.

Koka grynen enligt instruktionerna på förpackningen. Dela gurkan i små bitar. Strimla löken tunt. Hacka mynta och persilja grovt. Blanda hälften av örterna med de kokta grynen, saft från en citron och olja.

Blanda yoghurten med resten av örterna. Smaka av med salt och peppar. Servera lammfärsspetten med grynsalladen och örtyoghurt.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Vinistella

Ett fylligt och ekologiskt rött vin i appassimentostil med exklusiv smak!

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 81603

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb