Dina favoriter
Laddar favoriter...

Kycklinglårfilé med ugnsbakad potatis, tomat, palsternacka och fetaost

Plåtmat när den är som bäst. Den här rätten är enkel att laga och ändå så effektfullt snygg med alla sina färgstarka ingredienser samlade på samma plåt. Till den här matiga rätten passar ett friskt och bärigt rosévin suveränt.

79 kr
Nyhet! Fräsch rosé med smak av röda bär och citrus....

Ingredienser

500 g kycklinglårfilé
2 tsk currypulver
500 g potatis
250 g palsternacka
2 tomater
50 g bladspenat
150 g fetaost
olivolja, salt och svartpeppar

Gör så här

1. Värm ugnen till 200 C°.

2. Dela potatisen, lägg den i en ugnsfast form och blanda med olivolja, salt och svartpeppar.

3. Ugnsbaka potatisen i 25 minuter.

4. Dela under tiden kycklinglårfiléerna i önskad storlek.

5. Blanda kycklingen med curryn och en nypa salt.

6. Skala och skär palsternackan i 2-centimeters bitar.

7. Klyfta tomaterna.

8. När potatisen ugnsbakats i 25 minuter blanda ner kycklingen, palsternackan och tomaterna.

9. Ugnsbaka vidare i ca 20 minuter tills kycklingen är genomstekt och grönsakerna fått fin färg.

10. Blanda ner bladspenaten och strö över fetaosten.

11. Smaka av med ytterligare med lite salt och svartpeppar.

Betyg
36 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
50 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES