Kycklinglårfilé i tomatsås med citron och oliver

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/kycklinglarfile-i-tomatsas-med-citron-och-oliver/

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
600 g kycklinglårfilé
2 msk oliv- eller rapsolja
2 vitlöksklyftor
400 g småtomater på burk
1 msk tomatpuré
1 msk kycklingfond
1 tsk torkad rosmarin
1 dl svarta oliver utan kärna
1 citroner
Salt
Nymald svartpeppar

Saftiga kycklinglårfiléer serveras i en mustig tomatsås med smak av citron och oliver. Servera med ett gott nybakt surdegsbröd som kan fånga upp all den goda såsen.

Till denna maträtt tycker vi att ett mjukt och fruktigt rött vin passar bäst i glaset.

Förberedelser & tillagning

1. Hetta upp olja i en stekpanna med hög kant. Bryn kycklinglårfiléerna runt om tills de fått fin färg. Salta och peppra. Sänk värmen och lägg i finhackad vitlök. Fräs försiktigt någon minut.

2. Blanda i småtomaterna samt 2 dl vatten, tomatpuré, kycklingfond och rosmarin. Låt allt sjuda på låg värme ca 15 minuter eller tills kycklingen är helt färdig.

3. Rör ner oliverna och citronskal från en citron. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Servera kycklinggrytan med ett gott bröd och citronklyftor. Toppa gärna med färsk persilja.

Tips! För den som vill kan man även ha kokt potatis eller pasta till.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Labouré-Roi Bourgogne Pinot Noir

En klassisk Pinot Noir från Bourgogne!

Pris: 119 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 5475

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!