Kycklingfilé med grön cous-cous och krämig paprikaröra

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/kycklingfile-med-gron-cous-cous-och-kramig-paprikarora/

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 port
4 kycklingfiléer
salt
peppar

Cous- cous

3 dl cous cous
½ gurka
1 grön paprika
1 kruka färsk mynta
1 knippe salladslök
Zest av en citron
Olivolja
Örtsalt

Paprikaröra
1 stor röd paprika el 2 mindre
1 röd chilifrukt (kan uteslutas eller minskas på)
1 paket fetaost
2 dl grekisk yoghurt
Ca 1 msk citronsaft
Eventuellt mjölk att späda med

Kyckling och cous-cous med mycket grönt i är en riktigt fräsch middagsrätt. Har man grillen framme är det godast att grilla sina kycklingfiléer. Den smakrika paprikaröran kan man antingen göra mild i smaken eller gå lös med riktigt mycket chili om man gillar hetta i maten.

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 250 grader eller grill. Skölj och dela paprikorna och chilin i stora bitar. Lägg paprikorna och chilin på en ugnsfast form och kör dem i ugnen tills skalet bubblar. Låt svala och dra sedan av det svarta skalet från paprikorna.

Lägg alla ingredienser till röran,  utom citronsaften, i en skål och mixa med en stavmixer. Smaka av med citronsaft och späd eventuellt med lite mjölk för lösare konsistens. Ställ kallt.

Sänk värmen på ugnen till 175 grader.

Koka cous- cousen enligt anvisningarna på paketet. Låt svalna.

Stek kycklingfiléerna i en stekpanna/alternativt grilla dem så att de får en fin yta. Salta och peppra och låt dem sedan gå klart i ugnen.

Under tiden kycklingen är i ugnen. Skölj och hacka gurka, paprika och salladslök. Blanda ner med myntan i cous-cousen. Blanda runt med lite god olivolja och smaka av med salt.

När kycklingen är klar, låt den vila en liten stund och skiva sedan upp den och servera med cous-cous och paprikaröra.

Vintips

Moncaro Organic Rosé

Ett torrt, friskt och fruktigt ekologiskt rosévin från Moncaro. Med friska smaker av smu… Läs mer

Pris: 209 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 2302

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!