Dina favoriter
Laddar favoriter...

Kryddig grillad fläskkarré med potatisquesadilla och barbequesås

Grillad fläskkarré är en storfavorit som serveras ofta under sommarsäsongen. Här får karrén sällskap av spännande smaker som chipotle och mer exotiska tillbehör som quesadilla!

Ingredienser

Fläskkarré
4 skivor fläskkarré a 170 g
1 tsk rökt paprikapulver
1 tsk malen spiskummin
1 tsk grovmalen svartpeppar
1/2 tsk krossat fänkålsfrö
salt

Barbequesås
1 chipotlechili (rökt, torkad chilipeppar)
1 vitlöksklyfta
1/2 äpple
1 dl brun farin
1 dl rödvinsvinäger
1 1/2 dl krossade tomater
1 msk kakao
olivolja och salt

Färskpotatisquesadilla
4 tortillabröd
200 g kokt färskpotatis
1 grön chili
150 g prästost
1 msk pressad citronjuice
1 1/2 msk olivolja
Salt och olja

Till servering
En fräsch grönsallad

Gör såhär:

1. Finhacka chipotlen och vitlöken. Kärna ur och skär äpplet i mindre bitar. Lägg ner chipotle, vitlök och äpple i en kastrull och fräs i ett par minuter på medelhög temperatur i lite olivolja. Tillsätt farin, vinäger och krossade tomater och låt koka i 5–10 minuter till såsig konsistens. Tillsätt kakaon och mixa såsen slät. Smaka av med salt..

2. Krossa potatisen lätt i en bunke. Kärna ur och finhacka chilin. Riv osten och blanda ihop alltsammans med potatis, citronjuice och olja. Smaka av med salt. Lägg ut 2 tortillabröd och fördela ett jämt lager av potatismoset på bröden. Lägg de resterande bröden ovanpå.

3. Värm en stekpanna eller grill till högsta temperatur. Pensla quesadillan med olivolja. Grilla eller stek quesadillan ca 2 minuter på varje sida till fin färg precis före servering.

4. Värm grillen eller en grillpanna till högsta temperatur. Blanda kryddorna. Salta karrén och strö därefter på kryddorna.

5. Grilla karrén ca 3 minuter på varje sida till en fint grillad yta. Se vår grillguide för bästa grillningen!

6. Servera karrén med barbequesåsen, quesadillan och en fräsch grönsallad.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Betyg
7 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Mer vin & mat

grillad torskrygg med kantarellsmör
Skärmavbild-2020-04-28-kl.-06.21.40-200x200
30 min

Grillad torskrygg med kantarellsmör

Kantarellsmör till grillad fast vit fisk. Det kan knappast bli godare. Passa på att njuta av denna rätt innan grillsäsongen är över för detta året. I glaset föreslår vi ett fruktigt och medelfylligt vitt vin som kan fånga upp fetman i smöret och inte försvinna i grilltonerna.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.