Krämig svampröra på brioche

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/kramig-svamprora-pa-brioche/

Krämig svampröra på brioche

Skriv ut receptet

4- 8 portioner
Ingredienser
Svampröran

ca 200 g svamp (kastanjechampinjoner, portabello eller liknande)
1 bananschalottenlök (el 2 små vanliga schalottenlökar)
2 -3 msk grädde
2 msk torrt vitt vin
1 knippe gräslök
smör
salt
nymald svartpeppar

Tillbehör
Brioche eller toastbröd
Blandad chark

Fira fredag med dessa läckra svampmackor. Vill du lyxa till det riktigt serverar du röran på en bit rostad brioche.

Denna svampmacka passar bra att antingen servera som plockmat innan maten, som förrätt eller till huvudrätt och du lägger till lite chark vid sidan om.

Vi gjorde dessa med en blandning av portabello och kastanjechampinjoner men det går bra att blanda med andra svampar eller bara ta någon sort.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader

Skiva brödet och skär det i trekanter. Lägg på en ugnsplåt och bred på smör. Rosta brödet i ugn tills det får fin färg.

Skala och hacka löken fint. Rensa svampen och hacka den relativt fint. Hacka gräslöken fint. Stek löken genomskinlig i smör i en sauteuse. Lägg i svampen och låt den steka med så att den vätskar sig. Häll på vinet och låt koka några minuter under lock.

Ta av locket och låt det mesta av vätskan koka bort. Häll på grädden och låt sjuda tills det blir en krämig röra. Smaka av med salt och svartpeppar. Ta bort från värmen och vänd ner det mesta av gräslöken.

Lägg upp svampröran på det rostade brödet och garnera med lite mer gräslök. Servera direkt, gärna med lite blandad chark vid sidan om.

Recept & foto: Viva Vin & Matklubb

Vintips

Livio Pavese Barbera del Monferrato

Med Barbera del Monferrato har du chansen att njuta av ett riktigt toppvin i sin prisklass… Läs mer

Pris: 115 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 74960

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb