Dina favoriter
Laddar favoriter...

Krämig spaghetti med räkor, fänkål och spenat

En enkel, krämig och snabblagad pasta. Till den här snabba pastan väljer vi ett friskt, fruktigt och aromatiskt vitt vin. Vinets fruktighet harmoniserar med gräddbasen i rätten, de aromatiska tonerna lockar fram umamismaken från räkorna och vinets friska syra bidrar med ett fräscht helhetsintrycket till middagen.

89 kr
Fruktigt och friskt vin från Fairtrade-certifierad producent i Sydafrika.

Ingredienser

350 g torkad spaghetti
400 g skalade räkor
150 g fänkål
60 g spenat
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
0,5 dl vitt vin, t ex Moonlight Manor
1 msk koncentrerad hummerfond
salt, olivolja och dill

Gör så här

1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.

2. Finhacka vitlöken och finstrimla fänkålen.

3. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. salta.

4. Häll på vin och låt det koka i ca 5 minuter.

5. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.

6. Smaka av med hummerfond.

7. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 1 minut.

8. Vänd sedan ner spenaten och räkorna och smaka av med lite salt.

9. Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.

Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA