Krämig spaghetti med räkor, fänkål och spenat
En enkel, krämig och snabblagad pasta. Till den här snabba pastan väljer vi ett friskt, fruktigt och aromatiskt vitt vin. Vinets fruktighet harmoniserar med gräddbasen i rätten, de aromatiska tonerna lockar fram umamismaken från räkorna och vinets friska syra bidrar med ett fräscht helhetsintrycket till middagen.
Ingredienser
350 g torkad spaghetti
400 g skalade räkor
150 g fänkål
60 g spenat
1 vitlöksklyfta
3 dl vispgrädde
0,5 dl vitt vin, t ex Moonlight Manor
1 msk koncentrerad hummerfond
salt, olivolja och dill
Gör så här
1. Koka pastan al dente enligt anvisningen på förpackningen.
2. Finhacka vitlöken och finstrimla fänkålen.
3. Fräs vitlök och fänkål i lite olivolja i en stor stekpanna. salta.
4. Häll på vin och låt det koka i ca 5 minuter.
5. Häll på grädden och koka ca 5 minuter.
6. Smaka av med hummerfond.
7. Tillsätt pastan och låt det småkoka i ca 1 minut.
8. Vänd sedan ner spenaten och räkorna och smaka av med lite salt.
9. Servera pastan i stora djupa tallrikar och plocka över små dillkvistar.