Krämig pasta från Rom

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/kramig-pasta-fran-rom/

Krämig pasta från Rom

Skriv ut receptet

Ingredienser:
600 g pasta, penne eller liknande
salt
300 g bacon (välj bacon av bra kvalité)
1 bunt färsk mynta, ca 15 stjälkar med blad
4 dl frysta ärter
150 g pecorinoost
4 dl crème fraiche
4 dl kokvatten från pastan
300 g blandad grönsallad, t.ex. rucola,
mâche, babyspenat

Jessica Frejs krämiga pasta från Rom påminner mycket om en carbonara men är faktiskt ännu godare. Det kanske låter märkligt med mynta, men det passar helt perfekt.

Receptet på denna krämiga pasta är hämtat ur Jessica Frejs kokbok Fest på 30 minuter (Bonnier Fakta)omslag_frej

Till detta recept faller vinvalet på ett italienskt vin förstås!

Förberedelser & tillagning:

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten.

2. Stek baconen knaprig i en stor stekpanna, låt sedan rinna av på hushållspapper. (Diska inte pannan.)

3. Finhacka myntabladen och ta fram ärterna från frysen. Riv osten.

4. Lägg tillbaka baconen i pannan, häll på crème fraiche, ta 4 dl vatten från pastan och häll över det med. Häll av pastan.

5. Rör om och tillsätt ärterna och mynta. När ärterna har tinat, lägg i pastan och osten i pannan med såsen. Rör om ordentligt och servera genast med salladen.

Vintips

Moncaro Dragunera Syrah

Fylligt och smakrikt vin från Sicilien. Nu ekologisk!

Pris: 229 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2846

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!