Dina favoriter
Laddar favoriter...

Krämig pasta från Rom

Jessica Frejs krämiga pasta från Rom påminner mycket om en carbonara men är faktiskt ännu godare. Det kanske låter märkligt med mynta, men det passar helt perfekt. Till denna underbara pasta väljer vi ett lättare rött vin med en fin syra som möter syrligheten i myntan!

Ingredienser

600 g pasta, penne eller liknande
salt
300 g bacon (välj bacon av bra kvalité)
1 bunt färsk mynta, ca 15 stjälkar med blad
4 dl frysta ärter
150 g pecorinoost
4 dl crème fraiche
4 dl kokvatten från pastan
300 g blandad grönsallad, t.ex. rucola,
mâche, babyspenat

Gör så här

1. Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen i rejält saltat vatten.

2. Stek baconen knaprig i en stor stekpanna, låt sedan rinna av på hushållspapper. (Diska inte pannan.)

3. Finhacka myntabladen och ta fram ärterna från frysen. Riv osten.

4. Lägg tillbaka baconen i pannan, häll på crème fraiche, ta 4 dl vatten från pastan och häll över det med. Häll av pastan.

5. Rör om och tillsätt ärterna och mynta. När ärterna har tinat, lägg i pastan och osten i pannan med såsen. Rör om ordentligt och servera genast med salladen.

Receptet på denna krämiga pasta är hämtat ur Jessica Frejs kokbok Fest på 30 minuter (Bonnier Fakta)
Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

KEBAB
3 tim 45 min

Kebab med tillbehör

Har du testat att laga favoriträtten kebab hemma? Om inte, är det hög tid att göra det. Hemlagad kebab tar rätten till helt nya höjder.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES