Köttfärspanna med ägg och vintersallad

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/kottfarspanna-med-agg-och-vintersallad/

recept köttfärspanna med ägg och vintersallad

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
rapsolja att steka i
500 g köttfärs
1 burk konserverade körsbärstomatar, 400 g
salt, peppar
1 tsk spiskummin
1 krm paprikapulver
1 krm vitlökspulver
4 ägg
1 dl riven ost, t.ex. Västerbottenost
Sallad
1 knippe grönkål
2 apelsiner
1 rödlök
1 msk rapsolja
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk honung
1 tsk Dijonsenap
salt, peppar

En värmande och mättande rätt, rikligt toppad med ägg och smält ost.

Recept: Elin Carleke
Foto: Hannah Kompanik

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 200 grader.Finhacka lök och fräs i en stekpanna med olja tills löken mjuknar. Tillsätt köttfärs och bryn.

Tillsätt körsbärstomaterna och kryddor:

Lägg köttfärsen i små ugnsfasta formar eller i en stor form. Gör 4 gropar med en sked och knäck äggen däri. Strö över osten. Gratinera tills äggen är klara, ca 15 minuter.

Hacka grönkål smått och filea apelsinerna. Blanda samman med skivad rödlök.  Rör samman olja, vinäger, honung, Dijon, salt och peppar och slå över salladen.

Vintips

Gran Passione Appassimento

Ekologisk appassimento!

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14,5%
Artnr: 3930

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!