Dina favoriter
Laddar favoriter...

Kebab med yoghurtsås och libabröd

Doften av en härlig kebab är nästan lika god som den faktiska smaken. Denna kebab är, som sig bör, generös på goda, exotiska smaker av persilja, yoghurtsås och libabröd!

Ingredienser

Kebab
1 kg Köttfärs 25% 1 gul lök
1 röd paprika
1 tomat
1/2 dl persilja
1 msk salt
1 tsk spiskummin
1/2 tsk koriander
1/2 tsk sumak
1/2 tsk chiliflakes
2 vitlöksklyftor

Padrones
250 g Padrones
Olivolja
Flingsalt

Rödlök
1 Rödlök
2 msk hackad persilja 1/2 tsk sumak
1/2 tsk salt
Juice från en lime
1 msk olivolja

Sås
1 dl yoghurt
3 msk majonnäs 1/2 tsk salt
1/2 tsk vitlökspulver 1 tsk sriracha

Övriga ingredienser
Libabröd
Isbergsallad
Feferoni

Gör såhär

1. Hacka lök, paprika, persilja och vitlök grov och mixa sedan i matberedare.

2. Krama ur vätskan och blanda med köttfärsen.

3. Tillsätt kryddorna och blanda färsen väl.  Låt färsen vila 30 minuter i kylskåpet.

4. Forma sedan färsen på spett och grilla på hög värme, vänd ofta. Se vår grillguide för grilltips!

5. Strimla rödlöken och blanda med övriga ingredienser.

6. Blanda alla ingredienser till såsen och låt den dra i 30 minuter.

7. Olja padrones och grilla över hög värme, salta innan servering.

8. Servera kebaben med libabröd, grillade padrones, sallad, rödlök, sås och feferoni.

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Betyg
8 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

meffre_fat_bastard_syrah_2018_2281_webb-226x800

Fat Bastard Shiraz

89 kr

Vinet och dess speciella namn kom till av en slump då vinmakarna experimenterade i vineriet och...

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.