Julskinkssnittar med rödkålssallad

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/julskinkssnittar-med-rodkalssallad/

glöggminelmat

Skriv ut receptet

Ingredienser
ca 2 hg julskinka
knäckebröd att bryta
rotselleri
ca 2oo g rödkål
ca 100 g rotselleri
1 äpple
ca 1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
2 msk turkisk yoghurt
salt/örtsalt
nymald peppar
(persilja)

Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri.

Förberedelser och tillagning

Strimla rödkålen tunt. Skala bort det yttersta lagret på rotsellerin och riv den på ett rivjärn. Hacka äpplet fint. Lägg allt i en skål och blanda ner majonnäs, dijonsenap och turkisk yoghurt. Rör ihop och smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer dijonsenap. Det är även gott att blanda ner finhackad färsk persilja i salladen.

Dela knäckebrödsrundlarna i lagom stora bitar. Skiva julskinkan tunt och lägg på knäckebröden, toppa med rödkålssalladen.

Vintips

Château de Pierreux Brouilly

Elegant Beaujolais!

Pris: 125 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 2293

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb