Dina favoriter
Laddar favoriter...

Julskinkssnittar med rödkålssallad

Ingredienser

Ingredienser
ca 2 hg julskinka
knäckebröd att bryta
rotselleri
ca 2oo g rödkål
ca 100 g rotselleri
1 äpple
ca 1 msk dijonsenap
2 msk majonnäs
2 msk turkisk yoghurt
salt/örtsalt
nymald peppar
(persilja)

Knapriga snittar med julskinka och en krämig rödkålssallad med smak av äpple, dijon och rotselleri.

Förberedelser och tillagning

Strimla rödkålen tunt. Skala bort det yttersta lagret på rotsellerin och riv den på ett rivjärn. Hacka äpplet fint. Lägg allt i en skål och blanda ner majonnäs, dijonsenap och turkisk yoghurt. Rör ihop och smaka av med salt och peppar samt eventuellt mer dijonsenap. Det är även gott att blanda ner finhackad färsk persilja i salladen.

Dela knäckebrödsrundlarna i lagom stora bitar. Skiva julskinkan tunt och lägg på knäckebröden, toppa med rödkålssalladen.

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.