Italiensk böngryta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/italiensk-bongryta/

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 port
Tid: 30 min
1 brk cannelinibönor
1 brk stora vita bönor
1 brk krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
3-4 blad grönkål
Nymald svartpeppar
Salt
Parmesanost

Enkel och supergod vegetarisk vardagsmat är denna italienska böngryta med bönor. Servera med ett gott bröd och toppa med massor av parmesan. I glaset tar vi gärna ett medelfylligt rött vin.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Förberedelser & tillagning

1. Finhacka lök, vitlök, morötter och selleri. Skär bort stammen från grönkålen och dela resten i mindre bitar.

2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills löken är genomskinlig. Blanda i morötter och selleri. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter. Blanda i tomatkross och buljong. Låt allt sjuda minst 20 minuter, gärna längre. Ju längre det sjuder desto mer smak.

3. Häll av bönorna och blanda ner i grytan. Avsluta med att röra i grönkålen. Låt allt bli varmt. Servera i djupa skålar tillsammans med ett gott bröd. Toppa med färskriven parmesanost.

Vintips

Espiritu de Chile Special Reserve Cabernet Carménère

Den äkta känslan av Chile i en flaska!

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 72704

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!