Italiensk böngryta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/italiensk-bongryta/

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 port
Tid: 30 min
1 brk cannelinibönor
1 brk stora vita bönor
1 brk krossade tomater
3 dl grönsaksbuljong
2 morötter
2 stjälkar selleri
2 gul lök
2 vitlöksklyftor
3-4 blad grönkål
Nymald svartpeppar
Salt
Parmesanost

Enkel och supergod vegetarisk vardagsmat är denna italienska böngryta med bönor. Servera med ett gott bröd och toppa med massor av parmesan. I glaset tar vi gärna ett medelfylligt rött vin.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Förberedelser & tillagning

1. Finhacka lök, vitlök, morötter och selleri. Skär bort stammen från grönkålen och dela resten i mindre bitar.

2. Fräs lök och vitlök i olivolja tills löken är genomskinlig. Blanda i morötter och selleri. Låt puttra på låg värme ca 10 minuter. Blanda i tomatkross och buljong. Låt allt sjuda minst 20 minuter, gärna längre. Ju längre det sjuder desto mer smak.

3. Häll av bönorna och blanda ner i grytan. Avsluta med att röra i grönkålen. Låt allt bli varmt. Servera i djupa skålar tillsammans med ett gott bröd. Toppa med färskriven parmesanost.

Vintips

Gran Passione Appassimento

Ekologisk appassimento!

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14,5%
Artnr: 3930

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb