Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé Brut 2016
155 kr
En exklusiv årgångsbetecknad Crémant från Louis Bouillot – Millésimé Brut "Perle Rare".
Ett mycket gott och vackert sätt att servera hummer på. Hummer och rotfrukter har båda en naturligt lite söt smak och möts därför bäst av ett vin med viss fruktighet. Smörsåsens lena struktur går fint ihop med de små bubblorna vi hittar i ett mousserande vin. Till den här rätten serverar vi därför Louis Bouillot Crémant de Bourgogne Millésimé med fruktig smak av äpple och lime. Vinet har fin mousse och fräsch hög syra som lättar upp känslan från smöret i såsen samt möter upp syran som vi också hittar där. En elegant matchning mellan mat och vin samt ett gott avslut på året.
1 hummer
125 g morot
125 g palsternacka
125 g rotselleri
Smörsås
1 vitlöksklyfta
½ gul lök
1 msk olivolja
2 dl kycklingfond
2 dl vitt vin
100 g smör
1 msk hackad gräslök
4 ärtskott
1. Skala hummern och skär den i bitar.
2. Skala och fintärna rotfrukterna i cirka 2 mm stora tärningar.
3. Finhacka vitlök och lök och fräs mjukt i en kastrull tillsammans med olivolja. Häll på fond och vin och reducera tills ca 1 ½ dl återstår.
4. Koka upp reduktionen precis före servering och häll ner i en mixer tillsammans smör. Mixa till en fin smörsås och smaka av med salt.
5. Häll tillbaks såsen i en kastrull, lägg ner rotfrukterna låt de sjuda sakta i 2 minuter. Vänd ner hummern precis före servering.
Portionera upp i 4 djupa tallrikar. Strö över gräslöken och små kvistar av ärtskotten.
155 kr
En exklusiv årgångsbetecknad Crémant från Louis Bouillot – Millésimé Brut "Perle Rare".
Tacos! Sveriges egenkrönta nationalrätt som går att variera i det oändliga. Så även vad vi dricker...
Att hålla en vinprovning hemma är en lärorik, trevlig och social aktivitet. I denna video guidar...