Hjärtmusslor i vitvinssås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/hjartmusslor-i-vitvinssas/

recept hjärtmusslor i vitvinssås

Skriv ut receptet

4 portioner

Ingredienser
1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
Färsk persilja
Salt
Nymald svartpeppar
Olivolja
Bröd

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen.

Förberedelser & tillagning

Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull. Blanda ner rökt paprika och rör om. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om. Lägg ner musslorna. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.

Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Chablis Domaine de l’Enclos

För att vara en "vanlig" Chablis håller denna riktigt hög kvalitet och kan bli en av to… Läs mer

Pris: 209 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 75504

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb