Hjärtmusslor i vitvinssås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/hjartmusslor-i-vitvinssas/

recept hjärtmusslor i vitvinssås

Skriv ut receptet

4 portioner

Ingredienser
1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
Färsk persilja
Salt
Nymald svartpeppar
Olivolja
Bröd

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen.

Förberedelser & tillagning

Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull. Blanda ner rökt paprika och rör om. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om. Lägg ner musslorna. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.

Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Chablis Domaine de l’Enclos

För att vara en "vanlig" Chablis håller denna riktigt hög kvalitet och kan bli en av to… Läs mer

Pris: 209 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 75504

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!