Dina favoriter
Laddar favoriter...

Hjärtmusslor i vitvinssås

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser
1 kg hjärtmusslor (går också bra med blåmusslor)
2 vitlöksklyftor
3 schalottenlökar
1 tsk rökt paprikapulver
3 dl vitt vin
3 dl grädde
Färsk persilja
Salt
Nymald svartpeppar
Olivolja
Bröd

Snabbare än blixten tillagar du dessa lyxigt goda hjärtmusslor i vitvinssås. Servera med ett gott bröd som du kan doppa i den ljuvliga såsen.

Förberedelser & tillagning

Skölj musslorna och plocka bort de som är öppna.

Finhacka lök och vitlök. Fräs i olja i en stor kastrull. Blanda ner rökt paprika och rör om. Tillsätt vitt vin, grädde och finhackad persilja. Rör om. Lägg ner musslorna. Sätt på lock och koka i cirka 5 minuter eller tills alla musslor är öppnade.

Plocka upp musslorna och lägg i en skål. Smaka av såsen med salt och peppar. Häll såsen över musslorna. Servera musslorna direkt med ett gott bröd och toppa gärna med färsk persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA