Dina favoriter
Laddar favoriter...

Hamburgare deluxe

En burgare som imponerar på de flesta signerad fredagskocken Mattias Larsson. Plocka fram grillen och njut! Hamburgare deluxe serveras med grillad bifftomat, sallad, cheddarost, bacon och senapsdressing. Är det mitt i vintern och man blir sugen på burgare så går det bra att steka den i en panna också. Vi tycker att ett fylligt och mjukt rödvin gör sig bäst till en lyxig hamburgare som denna.

Ingredienser

Hamburgarna:
600 g nötfärs, gärna av högrev
2 msk dijonsenap
2 msk vatten
salt och svartpeppar
olja att pensla med

Senapsdressing:
40g pickles
100g majonnäs
1 1/2 msk fransk grovkornig senap
1/2 tsk pressad citronsaft
salt efter smak

Tillbehör:
4 st hamburgerbröd
1 bifftomat
4 skivor bacon
8 skrivor cheddarost
8 krispiga salladsblad

Gör såhär

1. Hacka pickels och blanda med majonnäs, senap och citron. Smaka av med salt.


2. Blanda nötfärsen med senap och vatten. Smaka av med salt och svartpeppar.


3. Forma färsen till 4 fina hamburgare. Pensla burgarna med olja och grilla på hög temperatur i ca 2-3 minuter på varje sida. Se vår grillguide för bästa grillningen! Lägg på osten.

4. Skiva och grilla tomat, bacon och hamburgerbröden.

Servering

5. Montera ihop hamburgaren, sätt tänderna i den och njut! Servera gärna tillsammans med en grönsallad eller några nävar fina potatischips.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Moa Karlberg
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Grillo-Retusch_hemsida-226x800

Grillo

89 kr

Klassiskt rött från Italien! Det kraftfulla vinet på Merlot och Nero d'Avola har en nyanserad, kryddig...

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.