Dina favoriter
Laddar favoriter...

Halloumibiffar med zucchini, morot och myntayoghurt

Till den här rätten har vi valt ett riktigt fruktigt vin. Vinets fruktighet balanserar den lilla beskan vi kan hitta i grönsaker som zucchini samtidigt som den dämpar chilihettan från biffarnas kryddning. Vinets pigga syra går fint ihop med syrligheten i yoghurtsåsen.

119 kr
Biodynamisk smakrik Pinot Noir från Alsace, producerat med omsorg! Nu...

Ingredienser

Halloumibiffar
200 g zucchini
100 g morot
1 tsk salt
200 g halloumi
1 tsk torkad mynta
1 krm chiliflakes
1-2 ägg
1 dl panko

Myntayoghurt
2 dl yoghurt
1 kruka mynta
1 msk honung
1/2 tsk salt
citronsaft

Gör så här

1. Riv zucchini, morot och salta. Lägg i ett durkslag och låt stå 5-10 minuter.


2. Pressa ur vätskan ur grönsakerna.


3. Riv halloumi och blanda med grönsaker, ägg, panko och kryddor.


4. Forma biffar och stek på medelvärme i lite olja.


5. Blanda ingredienserna till yoghurten och servera tillsammans med halloumibiffar och blandad sallad.

Betyg
12 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES