Dina favoriter
Laddar favoriter...

Hemgjord hallonsorbet med bubbel och rostad vit choklad

En riktigt festlig och fräsch dessert i vackert rosa! Hemgjord sorbet serverad som en efterrättsdrink med bubbel och vit choklad. Drink och dessert i samma glas - festligare än så kan det inte bli!?

89 kr
Stilfullt och somrigt bubbel som förenar kvalitetsvin med high-end fashion,...

Ingredienser

Hallonsorbet 
350 g frysta hallon
1 dl vatten
1 1/4 dl strösocker
1/2 dl pressad citron
1 äggvita

Till servering
ca 2 dl mousserande vin
Rostad vit choklad
40 g vit choklad

Gör så här

1. Koka upp hallon, vatten och socker.

2. Låt kallna och mixa slätt. Blanda ner citronjuicen.

3. Vispa äggvitan vit och skummig. Vänd ner äggvitan i hallonblandningen och rör om tills allt är blandat.

4. Frys hallonsmeten i glassmaskin.

5. Värm under tiden ugnen till 175 C.

6. Hacka den vita chokladen och lägg den på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ugnsbaka ca 12 minuter tills chokladen är ljusbrun. Låt den svalna och hacka den sedan.

7. Lägg upp sorbeten i 4 glas eller små skålar. Strö över chokladen och häll på mousserande vin.

Betyg
6 röster
Vad tycker du?
Portioner
8 st

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

Vit sangria recept
Skärmavbild-2020-04-28-kl.-06.12.02-200x200
15 min

Vit Sangria

Detta är verkligen sommar i ett glas! Den spanska klassikern sangria men i ny tappning med vitt vin.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES