Grön ärtsoppa med räkor

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/gron-artsoppa-med-rakor/

Grön ärtsoppa med räkor

Skriv ut receptet

Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
3 msk grönsaksfond
8 dl vatten
600 g gröna ärtor (frysta)
1 dl grädde (valfri fetthalt)
1 krm mynta
200 g skalade räkor
8 skivor bröd (gärna surdegsbröd)
150 g färskost
1 röd paprika
Salt
Peppar
Oliv- eller rapsolja

Här serverar vi grön ärtsoppa med räkor tillsammans med grillat bröd fyllt med färskost och ett glas krispig Sauvignon Blanc.

Förberedelser & tillagning

1. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olja på medelhög värme utan att löken får färg. Blanda i vatten och grönsaksfond. Koka ca 10 minuter.

2. Lägg i ärtorna och låt allt koka upp och sjud sedan ca 5 minuter. Mixa med en stavmixer. Tillsätt grädde och låt allt bli varmt. Smaka av med mynta, salt och peppar.

3. Bred färskost på brödskivorna, lägg en skiva paprika på ena brödet och placera en brödskiva ovanpå (lägg gärna med lite färska örter om du har det hemma). Gratinera i en smörgåsgrill eller ett våffeljärn. Dela i trekanter.
Servera soppan med räkor och varm toast. Toppa gärna med färsk timjan.

Tips!
 Denna gröna ärtsoppa med räkor passar även bra att servera som förrätt på till exempel en buffé. Servera den då gärna i små glas.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

King’s Bay

Ekologisk och frisk Sauvignon Blanc från Marlborough, Nya Zeeland.

Pris: 109 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 12,5%
Artnr: 73738

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb