Dina favoriter
Laddar favoriter...

Grillat nötkött med chimichurri och primörer

Shiraz gör ett utmärkt vin till grillat, det beror bland annat på att viner av shiraz - speciellt från nya världen har en generös fruktighet och tydliga ekfatstoner. Ekfatstoner i vin gifter sig med den rökiga tonen vi får i vår mat när vi grillar den och vinets generösa fruktigheten matchar upp de ofta söta tillbehören som vi serverar till grillat kött. I den vår rätt ”grillat nötkött med chimichurri och primörer” är tillbehören kokta och sedan tillagade i ett foliepaket på grillen. När vi tillagar grönsaker får dom en söt ton vilket alltså balanseras av fruktigheten i vinet. Chimichurri är en örtig olja med vitlök och persilja vilket plockas upp av örtigheten vi hittar i viner gjorda på shirazdruvan.

229 kr
I gott sällskap! Klassisk favorit nu i ny, fin design!...

Ingredienser

600vg nötkött (entrecôte, rostbiff eller liknande)
1 knippe små fina morötter
2 rödlök
8 färskpotatisar
12 st grön sparris
1 knippe färska rädisor
Olivolja
Salt
Nymald svartpeppar

Chimichurri
1 kruka färsk persilja
1 vitlöksklyfta
1 dl olivolja
2 msk rödvinsvinäger
Salt
Nymald svartpeppar

Gör så här

1. Finhacka persilja och vitlök till Chimichurrin.

2. Blanda med olja och vinäger. Smaka av med salt och peppar.

3. Låt stå medan resten blir färdigt.

4. Tvätta och borsta morötter och potatis (om potatisarna är stor kan du dela dem på mitten eller i kvartar).

5. Lägg i kokande, saltat, vatten ca 5 minuter. Ta upp och låt svalna.

6. Dela sparrisen i mindre bitar.

7. Skala och dela rödlöken i klyftor.

8. Lägg potatis, sparris, rödlök och morötter på fyra stora folieark.

9. Ringla över lite olivolja, salt och peppar. Vik ihop folien till fyra paket.

10. Pensla köttet med chimichurri. Grilla (eller stek) ca 2-3 minuter per sida. Låt vila ca 10 minuter innan du serverar.

11. Lägg foliepaketen ca 5-7 minuter på grillen (eller ca 10 minuter i 200°C i ugnen) när köttet är klart. Så blir allt färdigt samtidigt.

12. Servera köttet tillsammans med de varma primörerna och färska rädisor. Toppa med Chimichurri.

Tips!

13. Har du röd- eller gulbetor är det gott att lägga med i foliepaketet. Koka då tillsammans med
potatis och morötter först.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
45 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES