Grillad Sea Bream med örter

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/grillad-seabream-med-orter/

Grillad seabream

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
4 färska Sea Bream
1 stor knippe persilja
4 kvistar rosmarin
4 vitlöksklyftor
2 citroner
ca 1 dl olivolja
salt
ca 900 g färsk potatis

Helgrillad fisk får oss att drömma om ljumma kvällar vid medelhavet. Vi fyller fisken med färska örter, citron, vitlök och olivolja.

Förberedelser & tillagning

Be att få fisken rensad hos din fiskhandlare. Skölj av fisken utvändigt och invändigt med kallt vatten. Skär 3-4 snitt i skinnet på var sida om fisken.

Skrubba och koka potatisen i lättsaltat vatten.

Hacka persilja, rosmarin, och vitlök fint. Blanda med oljan, salt samt saft och zest från 1 citron. Fyll buken på fiskarna med röran. Gnid in skinnet på fisken med olivolja och salt. Grilla gärna fiskarna i halster. Det tar  cirka 15- 20 minuter vid indirekt grillning. Har du inget halster kan du antingen lägga dem på folie, men det ger inte lika härlig yta eller grilla dem snabbt över direkt värme på grillen så fastnar de inte lika lätt på gallret.

Servera den nygrillade fisken med potatis och citronklyftor.

Vintips

Pierre Chavin Sauvignon Blanc Côtes de Gascogne

Friskt och fruktigt vitt vin från Frankrike!

Pris: 209 kr. 3000 ml
Alkoholhalt: 11,5%
Artnr: 4108

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb