Dina favoriter
Laddar favoriter...

Grillad marulk med salladslökar och krämig potatissallad

Fisk av olika slag är alltid populärt på grillen och marulken en sådan som ständigt ökar i popularitet!

Ingredienser

4 marulkskotletter a 180 g
8 salladslökar
olivolja, salt och svartpeppar
500 g kokt fast potatis
3 salladslökar
1 citron
3 dl creme fraiche
salt och svartpeppar

Gör såhär

99 kr
Le Due Arbie Rosato är det enda rosévinet i Sverige...

1. Skiva potatisen och finstrimla salladslöken. Finriv det yttersta skalet av citronen och blanda med creme fraiche, potatis och salladslök. Smaka av med salt och svartpeppar. Toppa gärna med lite gröna fräscha blad.

2. Salta och peppra marulken och ansa salladslökarna. Ringla lite olja över fisken och lökarna.

3. Grilla eller stek marulken på högsta temperatur ca 4 minuter på varje sida till en fint brynt yta och att kärntemperaturen är ca 42 C. Låt den vila ett par minuter före servering. Grilla då under tiden salladslökarna ca 3 minuter tills de har en fint grillad yta. Se vår grillguide för grymma grilltips!

4. Servera marulken och salladslökarna med potatissalladen och om du önskar lite fräsch grönsallad.

Recept: Mattias Larsson
Foto: Jakob Fridholm
Betyg
9 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
40 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA