Fyllda kycklinglårfiléer med grillad paprika och oliver

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/fyllda-kycklinglarfileer-med-grillad-paprika-och-oliver/

Recept fyllda kycklinglårfileér

Skriv ut receptet

Ingredienser:
4 portioner
1 kg kycklinglårfiléer
1 dl grillade och strimlade rostade paprikor från burk
1 dl gröna grekiska oliver utan kärnor
2 dl vitt vin
flingsalt och nymald svartpeppar
1 msk olja eller smör till stekning
16 cocktailpinnar
½ kruka basilika

Till servering:
Pasta, ris, gryn, rostad potatis eller bröd
Gröna grönsaker i säsong,
t ex gröna bönor

Ännu ett snabblagat enkelt och gott recept, perfekt för de dagar man vill njuta av god mat men har lite ont om tid.

Till dessa fyllda kycklinglårfiléer med grillad paprika och oliver passar ett medelfylligt och fruktig rödvin bra i glasen.

Förberedelser och tillagning:

1. Salta och peppra ordentligt inuti och utanpå kycklingen.
2. Häll av oljan från paprikorna och hacka det och oliverna.
3. Blanda oliv- och paprikahacket.
4. Fördela fyllningen i kycklinglåren och fäst ihop dem med två cocktailpinnar.
5. Bryn dem lätt i olja eller smör i en traktörpanna så de får fin färg runtom.
6. Häll på vinet och lägg på lock. Låt sjuda cirka 15 minuter på medelvärme. Smaka av med salt och peppar. Garnera med basilika och servera med något av förslagen.

Recept och styling: Jonas Larsson
Foto: Anders Bergersen

Vintips

Ruppertsberger Imperial Pinot Noir

Pinot Noir från Tyskland!

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2974

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!