Dina favoriter
Laddar favoriter...

Fräsch och matig laxsallad

När vi går mot längre, varmare dagar ökar samtidigt suget efter fräscha sallader. Denna laxsallad är både kreativ och matig och smakerna knyts ihop på ett väldigt bra sätt!

Ingredienser

300 g varmrökt lax
1 fänkål
1 klyfta rödkål
100 g rädisor
200 g sockerärtor
1 huvud romansallad
1 kruka dill
olivolja

2 tsk dijonsenap
1 citron, skal och juice
svartpeppar
flingsalt
2 msk olivolja

Gör såhär

1. Sätt ugnen på 200º. Klyfta fänkålen i 8 klyftor och lägg i ugnsfast form, ringla över olivolja och salta. Baka i ugnen ca 15-20 minuter.

2. Blanda dijonsenap, citronskal, citronjuice i en salladskål och vispa i olivolja. Strimla rödkålen fint och vänd ner i vinägretten. Skär sockerärtor i strimlor, klyfta rädisor och riv romansalladen.

3. Blanda allt tillsammans med bakad fänkål och plockad dill. lägg upp på fat och bryt bitar av varmrök lax över salladen.

4. Ringla lite extra olivolja över salladen innan servering

Recept: Gustav Lindström
Foto: Lisa Björner
Betyg
10 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
30 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA