Fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/flaskfile-med-adelostsas-och-rostad-potatis/

Recept fläskfilé med ädelostsås och rostad potatis

Skriv ut receptet

4 portioner
Tid ca 50 minuter
Ingredienser
600 g fläskfilé
700 g små potatisar
500 g gul- eller polkabetor
Färsk timjan och rosmarin
2 dl crème fraiche
1 dl mjölk
140 g ädelost (eller gorgonzola)
Raps- eller olivolja
Svartpeppar
Havssalt
Grönsallad

När lagade du fläskfilé med ädelostsås sist? Vi gissar att det var ett tag sedan men tycker att det är hög tid att prova denna uppdaterade variant som serveras med rostad potatis, lök och betor.

Förberedelser & tillagning

Sätt ugnen på 150 grader.

1.Putsa fläskfilén och bryn den i lite smör tills den fått fin färg. Salta, peppra samt krydda med några kvistar färsk timjan och rosmarin och lägg över i en ugnsfast form. Ställ in i ugnen tills innertemperaturen är 65 grader. Ta ut och täck med aluminiumfolie ca 15 minuter innan du skär upp den.

2. Höj temperaturen i ugnen till 225 grader. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den nästan är klar. Lägg över på en plåt. Skala betorna och rödlöken. Dela i klyftor. Blanda betor och rödlök med potatisen på plåten.

3. Strö över några kvistar färsk timjan och rosmarin samt salt. Ringla över lite olja och rör runt. Ställ in i ugnen och rosta allt ca 25 minuter.

4. Blanda crème fraiche och mjölk i en kastrull. Koka upp, sänk värmen och blanda ner ädelosten. Rör runt tills osten smält. Smaka av med peppar.

Servera fläskfilén i skivor tillsammans med rostad potatis, betor och ädelostsås. En fräsch grönsallad passar bra till.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Livio Pavese Corniolo

För första gången lanseras en Superpiemonte i Sverige – Livio Pavese Corniolo 2013! N… Läs mer

Pris: 129 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 71802

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!