Fisktacos med mangosalsa och limeaioli

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/fisktacos-med-mangosalsa/

Skriv ut receptet

4 portioner
Tid: ca 45 minuter
Ingredienser
8 tortillabröd
600 g torskfilé
1,5 dl mjöl
3 ägg
3 dl panko (asiatiskt ströbröd)
1 mango (eller 250 g fryst mango)
1 avokado
3 salladslök
1 msk oliv- eller rapsolja
1 lime
2 dl majonäs
1 vitlöksklyfta
100 g blandad sallad (ex. maché, spenat, ruccola)
rödlök
1 liter neutral olja till fritering
Salt
Nymald svartpeppar

Glöm trista köttfärstacos som du ätit tusen gånger. Här kommer fräscha krispiga fisktacos med en syrlig mangosalsa och krämig limeaioli.

Till dessa smakrika tacos serverar vi ett medelfylligt friskt vitt vin med fruktiga toner.

Förberedelser & tillagning

1. Skär torskfiléerna i mindre bitar. Knäck äggen i en skål, häll upp mjöl i en och panko i en tredje. Doppa först fisken i mjöl, därefter i ägg och sist i panko. Lägg bitarna på ett fat eller allra helst ett galler så håller de sig fina medan du förbereder resten.

2. Tärna mangon (om du använder färsk) eller dela den frysta mangon i mindre bitar. Dela avokadon i små bitar. Finhacka salladslöken. Blanda mango, avokado och salladslök med olivolja och saft från en lime. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

3. Blanda majonnäs med rivet skal av lime och pressad vitlök. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.

4. Hetta upp oljan i en vid kastrull på högsta värmen. Lägg i fiskbitarna, inte för många åt gången, några minuter tills de fått fin färg och är klara. Låt droppa av på papper. Värm tortillabröden i ugnen eller mikron enligt instruktioner på förpackningen. Eller stek dem i lite olja precis innan servering.

Servera tortillabröden med sallad, panerad torsk och mangosalsa. Toppa med limeaioli och eventuellt skivad rödlök.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Côtes-du-Rhône Reserve blanc

Côtes du Rhône Reserve Blanc – det vita guldet från Rhônedalen!

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 76602

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb