Dina favoriter
Laddar favoriter...
Din vin- och matprofil
Rekommenderat
Din profil
TIPS! Fyll i din vinprofil och få utvalda tips på vin och mat! Klicka på profilikonen längst upp för att göra dina val.

Snittar med lamminnerfilé, chèvre crème och syltad rödlök

Små festliga snittar med lamm, perfekta att servera på påskbordet eller som del av en buffé. Förbered gärna köttet dagen innan ni ska servera snittarna. Välj ett bubbel med fyllig kropp, frisk syra, och mycket fruktig smak. Här vill vi trycka på med smak i drycken så att vinet inte försvinner i jämförelse med den smakrika snitten.

Vintips till receptet
89 kr

Ingredienser

300-400g lamminnerfilé
(lammytterfilé, lamminnanlår eller lammrostbiff)
1 msk starkt kaffe
2 tsk honung
1 tsk vinäger
1 kvist rosmarin, hackad
0,5 kruka timjan, hackad
3 vitlökslyftor, hackade
2 krm svartpeppar
0,75 tsk salt

Syltad rödlök
2 röda lökar
2 msk socker
2 msk vinäger
vatten efter behov, salt och peppar
(2 st stjärnanis)

Chèvre crème
Ca 200g chèvre
0,75-1 dl grädde
1 krm peppar
1 tsk honung

Tillbehör
Surdegsbröd, gärna halvmörkt
Timjan till garnering

Gör så här

1. Tag fram köttet i rumstemperatur en stund innan stekning. Stek lamminnerfiléerna cirka 2-3 minuter på varje sida (använder du lammytterfiléer får du räkna med ett par minuter längre stektid på varje sida, beroende på storlek). De ska vara ordentligt röda i mitten. Lammrostbiff eller lamminnanlår går också bra, men dessa styckdelar är större och behöver eftersteka i ugn på svag värme 150 grader till en innertemperatur på 52-53 grader.

2. Blanda ihop ingredienserna i marinaden. Lägg ned de helstekta lammfiléerna i påsen. Låt stå i ett par timmar, gärna över natten i kylen. Vänd gärna påsen ett par gånger så att kryddorna kommer åt allt kött.

3. Strimla rödlök och fräs lätt i en kastrull utan att löken tar färg. Tillsätt vinäger, socker, (stjärnanis) och ett par msk vatten och låt koka ihop tills löken är mjuk och det mesta av vattnet kokat bort (cirka 15 minuter). Smaka av med salt och peppar.

4. Mixa hastigt ihop ingredienserna till chèvre crèmen  och smaka av med svartpeppar.
Skiva brödet och skär i små snittar av lagom storlek. Skiva köttet tunt. Klicka/spritsa eller bred på lite chèvre crème . Lägg på skivor av lamm. Toppa med syltad rödlök och lite repad timjan.

Recept och styling: Viva Vin och Mat
Foto: Emma Mattsson
Betyg
3 röster
Vad tycker du?
Portioner
25 st
Tillagningstid
2 tim 30 min

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Fler goda recept

Åldersgräns och val av cookies
Åldersgräns
Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre.
Om cookies
På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.
Egna inställningar
Nödvändiga cookies*
Dessa cookies är nödvändiga för att webbplatsen ska fungera på ett säkert och korrekt sätt, och går därför inte att stänga av. Nödvändiga cookies kan innehålla information om val och inställningar du gör på webbplatsen, exempelvis dina inställningar för cookies.
Cookies för analys
Cookies för analys ger information om hur webbplatsen används, till exempel genom Google Analytics, vilket innebär en möjlighet att förbättra din användarupplevelse. Dessa cookies placeras i din webbläsare för att kunna särskilja användare från varandra och därmed skapa en bild över trafiken mellan olika sidor och övrigt beteende på webbplatsen.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.
Cookies för marknadsföring
Cookies för marknadsföring, till exempel Facebookpixeln, gör det möjligt för oss att visa personanpassade och relevanta annonser. Annonserna baseras på ditt surfbeteende. Dessa cookies inkluderar även cookies för analys.

Cookies i denna kategori innebär att dina personuppgifter överförs utanför EU/EES-området. För mer information, se vår cookiepolicy.