Färsbiffar med ajvar och fetaost

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/farsbiffar-med-ajvar-och-fetaost/

Recept färsbiffar med ajvar och fetaost

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
500 g nötfärs
1 ägg
200 g fetaost
2 dl ajvar
800 g potatis
1 broccolihuvud
Smör
Olivolja
Salt
Svartpeppar

Ajvar och fetaost är underbart gott till och i dessa färsbiffar. Vi serverar dem med lättkokt broccoli och ugnsrostad potatis.

Förberedelser & tillagning:

Sätt ugnen på 200°C. Skölj potatisen och skär i klyftor. Blanda med lite olja och lägg på en ugnsplåt. Strö över salt och svartpeppar. Ställ in i ugnen ca 25 minuter eller tills potatisklyftorna fått fin färg och är färdiga.

Blanda nötfärsen med ägg, 100 g smulad fetaost, 2 msk ajvar, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Forma till biffar. Stek i smör eller olja tills biffarna fått fin färg och är genomstekta.
Dela broccolin i mindre huvud och koka i lättsaltat vatten ca 3 minuter.

Servera färsbiffarna med klyftpotatis, ajvar, fetaost och broccoli.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Saint Auriol Chatelaine La Clape 375ml

Smakrikt och fylligt rött vin från södra Frankrike. KRAV-märkt!

Pris: 65 kr. 375 ml
Alkoholhalt: 14,5%
Artnr: 4500

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb