Dina favoriter
Laddar favoriter...

Dillvåffla med kallrökt lax, syrlig fänkål, gräddfil, rödlök och riven prästost

Matig dillvåffla med kallrökt lax. Detta recept bjuder på massor av generösa smaker. Till dessa festliga våfflor serverar vi R Riesling Organic. Rieslingdruvan ger viner med en len munkänsla, vilket passar perfekt till laxens textur. Vinets friska syra plockas upp av den syrliga fänkålen och gräddfilen. De aromatiska tonerna vi hittar i vinet går fint ihop med ostens umami.

99 kr
En stor nyhet på 1 liter från Ruppertsberger. 100% ekologisk...

Ingredienser

3 dl siktat dinkelmjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mineralvatten
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
1/2 dl finhackad dill
60 g  smör
200 g kallrökt lax
1 rödlök
100 g prästost
120 g fänkål
2 msk pressad citronjuice
Salt

Till servering
1- 1 1/2 dl gräddfil
Dill

1. Blanda dinkelmjöl, bakpulver och salt i en bunke.

2. Häll ner vatten, mjölk, ägg och dill och vispa tills det är slätt.

3. Smält smöret och vispa sedan ner det i smeten. Låt smeten stå och dra i ca 30 minuter.

4. Grädda därefter 8 frasiga våfflor.

5. Skiva under tiden laxen, finhacka rödlöken och riv osten.

6. Finstrimla fänkålen och marinera den i citronjuicen och lite salt.

7. Lägg våfflorna på 4 tallrikar och toppa med ost, lax, rödlök, fänkål, gräddfil och några små dillkvistar.

Tips!
Fungerar även mycket bra som förrätt och då räcker denna som förrätt för 8 personer.

Betyg
13 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
1 tim

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA