Crépes med svamp och ricotta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/crepes-med-svamp-och-ricotta/

Crépes med svamp och ricotta

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
Pannkakor (8 st)
2 dl vetemjöl (eller hälften grahamsmjöl)
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
Fyllning
350 g champinjoner eller kantareller
1 purjolök
150 g färsk babyspenat
250 g ricottaost
200 g mozzarellaost

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 175 grader.

1.Vispa ihop vetemjölet med salt och hälften av mjölken. Blanda i resten av mjölken samt äggen  och vispa till en jämn smet. Låt stå en liten stund. Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll i ca 1/2 dl av smeten i panna. Vänd efter en stund. Gör likadant med resten av smeten tills du har ca 8 st pannkakor.

2. Skiva champinjonerna. Strimla purjolöken. Fräs champinjoner och purjolök i lite smör tills svampen fått fin färg och löken är mjuk. Blanda i spenaten och stek under omrörning en till två minuter. Ta av låt svalna. Blanda i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

3. Lägg fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Riv över mozzarellaost. Baka i ugnen i cirka  10-15 minuter.

Servera med en fräsch sallad.

Vintips

Buena Vista Carneros Pinot Noir

Elegant och stram pinot noir från Carneros som fick sin officiella AVA status 1983. Detta… Läs mer

Pris: 199 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 6380

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb