Crépes med svamp och ricotta

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/crepes-med-svamp-och-ricotta/

Crépes med svamp och ricotta

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
Pannkakor (8 st)
2 dl vetemjöl (eller hälften grahamsmjöl)
1/2 tsk salt
4 dl mjölk
2 ägg
Fyllning
350 g champinjoner eller kantareller
1 purjolök
150 g färsk babyspenat
250 g ricottaost
200 g mozzarellaost

70-tals klassikern crépes serveras här i en uppdaterad variant med svamp, ricotta och mozzarella. Enkelt att svänga ihop och försvinnande gott.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 175 grader.

1.Vispa ihop vetemjölet med salt och hälften av mjölken. Blanda i resten av mjölken samt äggen  och vispa till en jämn smet. Låt stå en liten stund. Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll i ca 1/2 dl av smeten i panna. Vänd efter en stund. Gör likadant med resten av smeten tills du har ca 8 st pannkakor.

2. Skiva champinjonerna. Strimla purjolöken. Fräs champinjoner och purjolök i lite smör tills svampen fått fin färg och löken är mjuk. Blanda i spenaten och stek under omrörning en till två minuter. Ta av låt svalna. Blanda i ricottaosten och smaka av med salt och peppar.

3. Lägg fyllningen på pannkakorna och rulla ihop. Lägg rullarna i en ugnsfast form. Riv över mozzarellaost. Baka i ugnen i cirka  10-15 minuter.

Servera med en fräsch sallad.

Vintips

Buena Vista Carneros Pinot Noir

Elegant och stram pinot noir från Carneros som fick sin officiella AVA status 1983. Detta… Läs mer

Pris: 199 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 6380

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!