Citronkyckling

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/citronkyckling/

citronkyckling

Skriv ut receptet

Ingredienser:
6 portioner
750 g kycklingfiléer, gärna svensk
ekologisk kyckling
salt
svartpeppar
50 g smör att steka i
saft och finrivet skal från 3 citroner
2 hönsbuljongtärningar
6 dl crème fraiche
3 dl vatten
3 msk ljus soja
3 msk honung,
gärna en extra blommig sort
1 msk majsstärkelse
1 kruka färsk persilja
1 kruka färsk basilika
450 g färsk pasta, tagliatelle
100 g blandad färdigsköljd sallad

En snabblagad och mycket krämig kycklingpastarätt med syrlig citronsås som balanseras upp av lite honung. Toppas med färsk basilika och du är i smakhimlen på nolltid!

Receptet på denna snabba och krämiga citronkyckling är hämtat ur Jessica Frejs kokbok Fest på 30 minuter (Bonnier Fakta)

Till denna citronkyckling passar ett friskt och fruktigt vitt vin.

Förberedelser & tillagning:Citronkyckling

1. Sätt på pastavattnet.

2. Dela kycklingen på längden i tre delar. Salta och peppra kycklingen. Stek kycklingen i rikligt med smör så att den får en fin gyllene färg, välj en stekpanna med högaomslag_frej kanter så att det får plats med sås.

3. Vispa ihop citronskal (bara det gula, spara saften), smulade hönsbuljongtärningar, crème fraiche, vatten, soja, honung och majsstärkelse i en skål och häll sedan blandningen över kycklingen i pannan. Låt det koka ihop i cirka 10 minuter.

4. Under tiden, finhacka persiljan, lägg salladen på ett fat och koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. Se till att tajma det så att gästerna redan sitter till
bords när pastan är klar, pastan blir inte god om den får ligga och vänta i durkslaget.

5. Tillsätt pressad citron i såsen. Låt det bli varmt och smaka av. Såsen ska ha en tydlig citronsmak, men om du tycker att det är för syrligt, smaka av med lite mer honung och salt.

6. Plocka upp kycklingen, blanda pastan med såsen och lägg sedan kycklingen ovanpå och strö över persilja och basilika.

Förbered: Du kan förbereda kycklingen fram till innan du har i pressad citron och färska örter. Förvara i kylskåp och värm sedan på spisen
nästa dag, tillsätt pressad citron och färska örter mot slutet.

Vintips

Savanha Winemakers Selection Sauvignon Blanc

Savanha Winemakers Selection har en fin aromatisk doft med klingade frisk syra och inslag… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13%
Artnr: 2558

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb