Dina favoriter
Laddar favoriter...

Choucroute garnie med långkokt fläsksida, korv och persiljelök

Hösten är här och det betyder en sak - Oktoberfest! Missa inte denna goda och traditionella oktoberfestmiddagen med fläsksida, surkål och korv. Servera med ett vitt fylligt vin med hög syra som balanserar surkålen eller ett lättare fruktigt rödvin som passar till köttets struktur.

Ingredienser

Fläsksida
500 g sidfläsk i bit (rå)
salt och timjan

Surkål
1 lök
75 g bacon i bit
25 g smör
350 g surkål
2 dl buljong (från fläsket)

Persiljelök
150 g gul lök
3/4 dl grovhackad bladpersilja
smör och salt

Till servering 
400 g valfria korvar
Kokt potatis

Gör så här

Sidfläsk

1. Lägg sidfläsket i en kastrull och häll på vatten så att det täcker. Tillsätt salt och ett par timjankvistar (alt en nypa torkad timjan). Sjud under lock i ca 3 timmar, tills fläsket är mört.


2. Lyft ur fläsket och låt det svalna (spar buljongen för att smaksätta surkålen).


3. Skär därefter fläsket i 1 centimeter tjocka skivor.


4. Precis innan servering, värm en panna till högsta temperatur och stek sidfläsket i ca 1 minut på varje sida.

Surkål

5. Hacka löken och fintärna baconet.


6. Fräs bacon och lök på medeltemperatur i ett par minuter i smöret.


7. Häll över surkål och buljong i bacon-lökblandningen.


8. Koka sakta i ca 30 minuter. Smaka ev. av med salt.

Persiljelök

9. Skala, halvera och skiva löken.


10. Fräs löken i en kastrull på medelhög temperatur i en rejäl smörklick i ca 5 minuter, tills den är mjuk och söt.


11. Smaka av med salt och blanda ner persiljan precis före servering.

Servering

12. Tillaga korvarna enligt anvisningen på förpackningen.


13. Lägg upp surkål, fläsk, korv och persiljelök. Servera gärna med ett par kokta potatisar.

Betyg
5 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
3 tim 15 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA