Chokladtryffelpaj med dulce de leche

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/chokladtryffelpaj-med-dulce-de-leche/

chokladtryffelpaj med dulce de leche

Skriv ut receptet

Ingredienser
ca 12 bitar

Pajbotten
3 dl mandelmjöl
1 dl vetemjöl
0,5 dl strösocker
1 dl sötmandel
100 g smör
1 nypa salt
1-2 msk vatten

Dulce de Leche
1 burk karamelliserad mjök (ca 400 g)

Chokladtryffelkräm
200 gram mörk choklad
1, 5 dl vispgrädde
2 msk starkt kaffe

Topping
Anthon Berg marsipanbröd
och/eller finhackad mörk choklad

En riktigt mäktig och söt paj för chokladälskaren gjord på mandelbotten, chokladtryffel med kaffesmak och krämig dulce de leche. Serveras med fördel tillsammans med starkt kaffe och Anthon Berg likör.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Lägg ner mandelmjöl, vetemjöl, socker och salt i en matberedare. Mixa ihop snabbt. Tillsätt mandel och låt dem bli grovhackade. Tillsätt det kalla smöret samt vatten och mixa sedan ihop tills det blir en smidig deg. Tryck ut i en pajform med löstagbarbotten, cirka 24 cm i diameter.

Grädda pajskalet i cirka 15 minuter tills det fått lite färg. Låt sedan svalna helt.

Hacka chokladen grovt. Koka upp grädden och ta från värmen. Häll grädden och kaffet över den hackade chokladen och rör om tills det blir en slät kräm.

Bre ut chokladkrämen försiktigt i pajskalet. Ställ kallt i cirka 2 h så att chokladkrämen stelnar.

Finhacka mörk choklad och dela marsipanbröden till dekoration.

Bred över den karamelliserade mjölken och toppa sedan med finhackad mörk choklad och Anthon Berg marsipan för den som önskar. Låt stå kallt fram till servering.

Recept och foto: Viva Vin & Matklubb

Vintips

Anthon Berg Cream Liqueur

EN KLASSIKER I NY TAPPNING! Världskända Anthon Berg Marsipanbröd finns nu som likör me… Läs mer

Pris: 189 kr. 500 ml
Alkoholhalt: 17%
Artnr: 82070

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!