Dina favoriter
Laddar favoriter...

Charkbricka med grillad sparris och parmesanaioli

En vårig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna med ett bärigt rödvin!

Ingredienser

2 äggulor
1 dl neutral olja
0,5 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
500 g sparris
blandade charkuterier

Gör så här

1. Ta ut charkuterierna ur kylen så att de inte är kylskåpskalla vid servering.

2. Mixa äggulan med riven parmesan, vitlök och vinäger.

3. Tillsätt olja under mixning. Först droppvis och när du märker att den gått ihop, kan du tillsätta oljan lite snabbare.

4. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den tunnare, tillsätt någon tesked vatten.

5. Skölj sparrisen och knäck av den nedersta delen av stjälken.

6. Stek hastigt i en grillpanna eller ugnsrosta på hög värme tills de fått lite färg.

7. Servera direkt med charkuterierna, aiolin och kanske lite hyvlad parmesan.

Vintips till maten

Välkommen till Vivas värld
Lämna dina kontaktuppgifter och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!
Tack! Välkommen till Vivas värld! :)

Mer vin & mat

KEBAB
3 tim 45 min

Kebab med tillbehör

Har du testat att laga favoriträtten kebab hemma? Om inte, är det hög tid att göra det. Hemlagad kebab tar rätten till helt nya höjder.

LÄS RECEPT

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA COOKIES