Charkbricka med grillad sparris och parmesanaioli

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/charkbricka-med-grillad-sparris-och-parmesanaioli/

charkbricka med sparris och parmesanaioli

Skriv ut receptet

Ingredienser
2 äggulor
1 dl neutral olja
0,5 dl olivolja
1 tsk vitvinsvinäger
1 vitlöksklyfta
1 dl riven parmesan
Salt och peppar
500 g sparris
blandade charkuterier

En vårig charkbricka där sparrisen får sällskap av salta charkuterier och en parmesanaioli. Servera gärna med ett glas friskt rosévin.

Förberedelser & tillagning

Ta ut charkuterierna ur kylen så att de inte är kylskåpskalla vid servering.

Mixa äggulan med riven parmesan och vitlök och vinäger. Tillsätt olja under mixning. Först droppvis och när du märker att den gått ihop, kan du tillsätta oljan lite snabbare. Smaka av med salt och peppar. Vill du ha den tunnare, tillsätt någon tesked vatten.

Skölj sparrisen och knäck av den nedersta delen av stjälken. Stek hastigt i en grillpanna eller ugnsrosta på hög värme tills de fått lite färg. Servera direkt med charkuterierna, aiolin och kanske lite hyvlad parmesan.

Vintips

Charles de Fère Rosé Brut

Torrt, friskt och bärigt vin med inslag av smultron, persika och blodgrapefrukt. Välbala… Läs mer

Pris: 69 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11,5%
Artnr: 75350

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!