Dina favoriter
Laddar favoriter...

Cannelloni med salsiccia i tomatsås

Ingredienser

4 port
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 fänkål
300 g färsk salsiccia
250 g mozzarella
1 pkt färska lasagneplattor
Tomatsås
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater
1 msk tomatpuré
ev. lite socker eller honung
1 dl rött vin (eller vatten)
olivolja
salt, svartpeppar
parmesanost
Tillbehör
Grönsallad

Cannelloni med salsiccia är en underbar rätt att bjuda på, mycket smak för liten insats i köket.

Förberedelser & tillagning

1. Sätt ugnen på 175°C. Börja med såsen. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tills allt är genomskinligt. Häll på körsbärstomaterna och blanda i tomatpuré samt vin. Låt allt puttra i cirka 15 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och ev. lite socker eller honung.

2. Finhacka lök och vitlök samt strimla fänkålen. Fräs i olivolja en stund tills löken är genomskinlig. Skär upp salsiccia och ta ut färsen. Stek den nästan färdig tillsammans med löken och fänkålen. Ta av från värmen. Riv mozzarellan och blanda med korven och löken. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg upp röran på de färska lasagneplattorna och rulla sedan ihop. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg ut de fyllda rullarna ovanpå. Toppa med resten av tomatsåsen samt riven parmesanost. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

Servera cannellonin med en fräsch grönsallad.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.