Cannelloni med salsiccia i tomatsås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/cannelloni-med-salsiccia-i-tomatsas/

Cannelloni med salsiccia i tomatsås

Skriv ut receptet

4 port
Ingredienser
1 gul lök
2 vitlöksklyfta
1 fänkål
300 g färsk salsiccia
250 g mozzarella
1 pkt färska lasagneplattor
Tomatsås
2 gul lök
3 vitlöksklyftor
400 g körsbärstomater
1 msk tomatpuré
ev. lite socker eller honung
1 dl rött vin (eller vatten)
olivolja
salt, svartpeppar
parmesanost
Tillbehör
Grönsallad

Cannelloni med salsiccia är en underbar rätt att bjuda på, mycket smak för liten insats i köket.

Förberedelser & tillagning

1. Sätt ugnen på 175°C. Börja med såsen. Finhacka lök och vitlök. Fräs i olivolja tills allt är genomskinligt. Häll på körsbärstomaterna och blanda i tomatpuré samt vin. Låt allt puttra i cirka 15 minuter. Smaka sedan av med salt, peppar och ev. lite socker eller honung.

2. Finhacka lök och vitlök samt strimla fänkålen. Fräs i olivolja en stund tills löken är genomskinlig. Skär upp salsiccia och ta ut färsen. Stek den nästan färdig tillsammans med löken och fänkålen. Ta av från värmen. Riv mozzarellan och blanda med korven och löken. Smaka av med salt och peppar.

3. Lägg upp röran på de färska lasagneplattorna och rulla sedan ihop. Häll hälften av tomatsåsen i en ugnsfast form. Lägg ut de fyllda rullarna ovanpå. Toppa med resten av tomatsåsen samt riven parmesanost. Tillaga i ugnen i ca 25 minuter.

Servera cannellonin med en fräsch grönsallad.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Masso Antico Primitivo Appassito

Masso Antico Primitivo är till 100% gjort på premiumdruvan Primitivo, som varsamt handpl… Läs mer

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 73555

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!