Dina favoriter
Laddar favoriter...

Caesarsallad

Caesarsallad i snabb variant där vi använt oss av färdiggrillad kyckling. Men till den goda dressingen tar vi inga genvägar. Till salladen serverar vi ett fruktigt och fylligt vitt vin. Fruktigheten i vinet gör att salladsbladen upplevs mindre beska och vinets fyllighet passar till kycklingens kött.

Ingredienser

1 grillad kyckling
150 g bacon
5 skivor vitt bröd
1 romansalladshuvud
2 st rödlök
Salt
Svartpeppar
0,5 dl raps- eller olivolja
Parmesanost

Dressing
1 ägg
1 äggula
4-5 sardellfiléer
2 msk kapris
2 vitlöksklyftor
1 msk dijonsenap
0,5 dl vitvinsvinäger
3 dl rapsolja

Tillbehör
kapris
persilja

Gör så här

1. Lägg ägg, äggula, sardeller, vitlök, vinäger och senap i en skål. Mixa med en stavmixer. Tillsätt oljan i en tunn stråle tills du får en krämig sås. Smaka av med salt och peppar.

2. Sätt ugnen på 175 grader. Skär brödet i tärningar och blanda med 0,5 dl olivolja, salt och peppar. Lägg ut på en plåt och ställ in i ugnen ca 10 minuter eller tills brödet är gyllene och krispigt.

3. Lägg ut baconskivorna på en plåt med bakpapper och ställ in i ugnen, ca 10 minuter.

4. Dela salladsbladen i mindre bitar och lägg i en stor skål. Blanda i dressingen. Lägg ut på ett stort fat. Fördela ut bitar av kycklingen, tunt strimlad rödlök och hyvlad parmesanost.

Servera caesarsalladen med krispig bacon och brödkrutonger. Toppa gärna med kapris och färsk
persilja.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall
Betyg
4 röster
Vad tycker du?
Portioner
4 st
Tillagningstid
20 min

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA