Dina favoriter
Laddar favoriter...

Björnbärssmulpaj

Ingredienser

Ingredienser
Björnbär
100 gram smör
1,5 dl råsocker/strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl mandel
knappt 1 tsk bakpulver
1 krm salt

Tillbehör
Lättvispad grädde, vaniljsås
eller vaniljglass

En mycket lättlagad smuldegspaj med björnbär. Vi serverar gärna denna björnbärssmulpaj med lättvispad grädde men den är lika god med vaniljsås eller vaniljglass till.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Hacka mandeln medelfint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Gör kuber av smöret och nyp ihop med övriga ingredienser tills det blir en smulig deg.

Täck botten av en pajform med björnbär. Andelen bär/ smuldeg är en smaksak, ett tunt eller tjockt lager bär avgör du.
Smula pajdegen över björnbären och grädda långt ner i ugnen i cirka 30- 40 minuter. Pajen ska vara lätt gyllenbrun i färgen när den är klar.

Servera björnbärssmulpajen varm eller ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Betyg
1 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

339601-400x800

Alambre

69 kr

Druvig, aningen bränd, mycket söt smak med inslag av fat, pomerans, sultanrussin, ljust muscovadosocker, torkade aprikoser,...

LÄS MER

05703586521222_c1c1-195x800

Glitter Fisk Gold

189 kr

SHAKE TO GLITTER! Efter den silverglittrande succén Glitter Fisk Diamond Drink Mixer kommer nu den gyllene...

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA