Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/bjornbarssmulpaj/
Ingredienser
Björnbär
100 gram smör
1,5 dl råsocker/strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl mandel
knappt 1 tsk bakpulver
1 krm salt
Tillbehör
Lättvispad grädde, vaniljsås
eller vaniljglass
En mycket lättlagad smuldegspaj med björnbär. Vi serverar gärna denna björnbärssmulpaj med lättvispad grädde men den är lika god med vaniljsås eller vaniljglass till.
Värm ugnen till 200 grader.
Hacka mandeln medelfint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Gör kuber av smöret och nyp ihop med övriga ingredienser tills det blir en smulig deg.
Täck botten av en pajform med björnbär. Andelen bär/ smuldeg är en smaksak, ett tunt eller tjockt lager bär avgör du.
Smula pajdegen över björnbären och grädda långt ner i ugnen i cirka 30- 40 minuter. Pajen ska vara lätt gyllenbrun i färgen när den är klar.
Servera björnbärssmulpajen varm eller ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.
Vintips
iCastei Recioto Classico har en söt, fyllig och välbalanserad smak med toner av russin… Läs mer