Björnbärssmulpaj

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/bjornbarssmulpaj/

Björnbärssmulpaj

Skriv ut receptet

Ingredienser
Björnbär
100 gram smör
1,5 dl råsocker/strösocker
1,5 dl vetemjöl
1,5 dl havregryn
1 dl mandel
knappt 1 tsk bakpulver
1 krm salt

Tillbehör
Lättvispad grädde, vaniljsås
eller vaniljglass

En mycket lättlagad smuldegspaj med björnbär. Vi serverar gärna denna björnbärssmulpaj med lättvispad grädde men den är lika god med vaniljsås eller vaniljglass till.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Hacka mandeln medelfint. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Gör kuber av smöret och nyp ihop med övriga ingredienser tills det blir en smulig deg.

Täck botten av en pajform med björnbär. Andelen bär/ smuldeg är en smaksak, ett tunt eller tjockt lager bär avgör du.
Smula pajdegen över björnbären och grädda långt ner i ugnen i cirka 30- 40 minuter. Pajen ska vara lätt gyllenbrun i färgen när den är klar.

Servera björnbärssmulpajen varm eller ljummen med lättvispad grädde, vaniljsås eller glass.

Vintips

iCastei Recioto della Valpolicella Classico – Dessertvinet på Nobelbanketten 2015!

iCastei Recioto Classico har en söt, fyllig och välbalanserad smak med toner av russin… Läs mer

Pris: 219 kr. 500 ml
Alkoholhalt: 14%
Artnr: 74052

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!