Biff Rydberg

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/biff-rydberg/

Biff Rydberg

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
600 g nötkött (oxfilé, ryggbiff, entrecôte)
3 gula lökar
10 potatisar
1 kruka färsk persilja/ 1 knippe
4 äggulor
Salt
Svartpeppar
Smör
Senap

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja.

1. Sätt ugnen på 75°C. Skala potatisen och skär den i 1×1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag och skölj ordentligt. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Skala och hacka löken. Finhacka persiljan.

2. Stek potatisen, i omgångar, i smör tills all potatis fått fin färg och är mjuk. Lägg över all potatis i en ugnsfast form och håll varm i ugnen.

3. Stek löken i smör tills den är gyllenbrun. Lägg upp bredvid potatisen och håll varm i ugnen.
Stek till sist köttet i omgångar i smör tills alla bitar har fått fin färg och är klara. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten. Ta ut fatet med potatis och lök ur ugnen och lägg upp köttet bredvid. Servera med persilja, färsk äggula och senap.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Vintips

Le Chef Rouge

Le Chef Rouge är ett smakrikt vin gjort på södra Frankrikes premiumdruvor Syrah, Grenac… Läs mer

Pris: 89 kr. 1000 ml
Alkoholhalt: 14,5%
Artnr: 71046

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb