Dina favoriter
Laddar favoriter...

Biff Rydberg

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
600 g nötkött (oxfilé, ryggbiff, entrecôte)
3 gula lökar
10 potatisar
1 kruka färsk persilja/ 1 knippe
4 äggulor
Salt
Svartpeppar
Smör
Senap

Biff Rydberg är som en lyxvariant av pytt i panna där alla råvaror steks upp för sig. Servera med en god senap, äggula och massor av persilja.

1. Sätt ugnen på 75°C. Skala potatisen och skär den i 1×1 cm tärningar. Lägg i ett durkslag och skölj ordentligt. Skär köttet i 2×2 cm bitar. Skala och hacka löken. Finhacka persiljan.

2. Stek potatisen, i omgångar, i smör tills all potatis fått fin färg och är mjuk. Lägg över all potatis i en ugnsfast form och håll varm i ugnen.

3. Stek löken i smör tills den är gyllenbrun. Lägg upp bredvid potatisen och håll varm i ugnen.
Stek till sist köttet i omgångar i smör tills alla bitar har fått fin färg och är klara. Köttet får gärna vara lite rosa i mitten. Ta ut fatet med potatis och lök ur ugnen och lägg upp köttet bredvid. Servera med persilja, färsk äggula och senap.

Recept: Sanna Ohlander
Foto: Torbjörn Lagerwall

Betyg
2 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

le_chef_rouge_71046_webb-224x800

Le Chef Rouge

89 kr

Le Chef Rouge är ett smakrikt vin gjort på södra Frankrikes premiumdruvor Syrah, Grenache, Cinsault och...

LÄS MER

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA