BBQ-kryddad rostbiffsmörgås

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/bbq-kryddad-rostbiffsmorgas/

Recept rostbiffssmörgås med srirachamajonnäs

Skriv ut receptet

4 port
Tid: ca 30 minuter
Ingredienser
600 g rostbiff i skivor (eller entrecôte)
2 gul lök
2 röda paprikor
1 1/2 dl chilisås
1 1/2 dl BBQ-sås
1-2 tsk sriracha
1 msk olja
1 dl majonnäs
4 skivor hamburger- eller cheddarost
1 baguette

Tillbehör
sallad, valfri sort
2 avokado

En riktigt lyxig varm macka med BBQ-kryddad rostbiff och Srirachamajonnäs. Supergott med ett fruktigt rött vin.

Förberedelser & tillagning

Lägg rostbiffen i frysen en dryg timme så att den blir stel men inte fryst. Ta ut och skiva i tunna
strimlor. Blanda 1 dl chilisås med 1 dl BBQ-sås, Sriracha (smaka av så det inte blir för starkt) och olja i en skål. Lägg ner det strimlade köttet och låt marinera medan du gör vid grönsakerna.

Gör en grönsallad, gärna på Mâchesallad och avokado eller efter tycke och smak.

Sätt ugnen på 200°C. Skär lök och paprika i klyftor. Fräs mjukt i lite olja i en stor stekpanna. Blanda sedan i köttet med sin marinad. Stek tills köttet är klart.

Blanda 1/2 dl chilisås med 1/2 dl BBQ-sås och majonnäs i en skål. Smaka av med salt och peppar.

Dela baguetten i fyra delar och sedan på mitten. Lägg underdelarna på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Fördela ut kött- och grönsaksröran på brödet. Lägg på en bit ost. Lägg på ovandelarna. Ställ in i ugnen ca 10 minuter tills osten smält. Ta ut. Ta av locket och klicka ut lite dressing, sätt på locket igen.  Servera direkt tillsammans med en grönsallad.

Vintips

Berry Loveday

Berry är ett modernt ekologiskt vin från södra Australien, från vingården Loveday. De… Läs mer

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2892

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!