Bakad sallad med mandel, harissa och yoghurt

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/bakad-sallad-med-mandel-harissa-och-yoghurt/

recept bakad sallad med harissa, mandel och yoghurt

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
2 huvud romansallat
1, 5 dl tjock yoghurt
100 g fetaost
ca 1 dl hackad rostad mandel
1/2 citron, saften
ca 1 tsk harissakrydda
olivolja
salt

Varm sallad?! Ja, prova denna supergoda bakade romansallad med rostad mandel, harissa och yoghurt. Servera antingen som en förrätt eller som huvudrätt tillsammans med stekt  eller grillad kyckling eller vit fisk.

Förberedelser & tillagning

Värm ugnen till 200 grader.

Rosta den skalade mandeln i en torr het stekpanna. Låt svalna lite och hacka sedan medelfint. Använd gärna mandel av bra kvalitet.

Mixa fetaosten och yoghurten med en stavmixer tills du har en slät kräm.

Skölj och torka romansallaten. Dela den i mitten men se till att stjälken är kvar så att sallaten håller ihop.

Värm en torr stekpanna eller grillpanna riktigt het. Sota sallaten med snittsidan nedåt i pannan så att den blir lite lätt svart på ytan. Lägg sallaten i en ugnsform, ringla över olivolja, lite salt och pressad citronsaft och kör klart i ugnen i cirka tio minuter. Strö över harissakrydda efter smak när du tar ut sallaten ur ugnen.

Servera direkt tillsammans med yogurtkrämen och hackad mandel.

Recept och foto: Viva Vin & Matklubb

Vintips

Kleine Zalze Cellar Selection Bush Vines Chenin Blanc

Prisvinnande Kleine Zalze är en av de verkliga specialisterna på den spännande druvan C… Läs mer

Pris: 79 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 13,5%
Artnr: 2035

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!