Bakad delikatesspotatis med rom

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/bakad-delikatesspotatis-med-rom/

Bakad delikatesspotatis

Skriv ut receptet

Ingredienser
Fin delikatesspotatis
eller färskpotatis
(räkna med 2 per person)

Garnering
dill
citronklyftor
créme fraiche
hackad rödlök
rom i olika färger

Bakad potatis är inne igen och vi förstår varför. Billigt, gott och nyttigt! Här har vi gjort en lyxvariant med rom, crème fraiche, dill, rödlök och citron som perfekt till ett glas bubbel. Servera antingen som småplock till fördrinken eller som en liten förrätt.

Förberedelser & tillagning:

Tvätta och borsta potatisen. Värm ugnen till 225 grader. Lägg potatisen på en plåt och stick några hål i varje potatis med en sticka eller en vass gaffel. Potatisen tar ungefär 15-20 minuter i ugnen beroende på storlek. Känn efter med en sticka. När potatisen nästan är klar ta ut dem ur ugnen och dela dem försiktigt i halvor med en vass kniv. Kör dem en stund till i ugnen så att snittytan också får lite färg och yta.

Medan potatisen är i ugnen, hacka rödlök, dill och klyfta upp citron i lagom stora klyftor.

Låt potatisen svalna något och lägg sedan upp på fat. Dekorera potatishalvorna med crème fraiche, rom (gärna i olika färger), finhackad rödlök, dill och citronklyftor. Servera genast och njut!

Tips! Vill man ha rätten helt vegetarisk kan man välja tångrom istället för fiskrom. Finns där annan rom säljs i välsorterade butiker.

Recept och foto: Viva Vin & Matklubb

Vintips

Pizzolato Prosecco Collezione di Famiglia

Med lyxig mousse och toner av Anjoupäron, persika, citrus och en nyans av mineral avnjuts… Läs mer

Pris: 119 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 11%
Artnr: 77130

Fisk minst en dag i veckan!

Vi gillar fisk och har massor av härliga fisk- och skaldjursrecept att bjuda på. Prova någon av dessa nästa gång du ska laga fisk.

Häng med oss på sociala medier!

Följ oss på Facebook och Instagram för att inte missa spännande tävlingar och det senaste nytt inom vår vin- och matvärld!

Gillar du ekoviner?

Gillar du ekoviner och vegetarisk mat? Besök vår systersajt ekovin.se för att botanisera bland ekoviner och härliga vegetariska recept.

Gå med i Viva Vin & Matklubb