Avokado- och gurksalladstoast med smetana och rom

Receptet är utskrivet från Viva Vin & Matklubb https://www.vivavinomat.se/recept/avokado-och-gurksalladstoast-med-smetana-och-rom/

Recept avokado- och gurksalladstoast med rom och smetana

Skriv ut receptet

4 portioner
Ingredienser
ca 1/2 gurka
2 st avokado
1 kruka dill
olivolja
citron
salt & nymald peppar
rom av valfri sort, löjrom, laxrom, sikrom eller veg tångrom
2 dl smetana
4 skivor kavring
smör att steka i

En god  förrättstoast med krispig sallad och len rom och smetana.

Välj rom efter plånbok och tycke, antingen lyxig löjrom, laxrom, sikrom eller vegetarisk tångrom.

Förberedelser & tillagning

Skala och hacka gurkan och avokadon i kuber och lägg i en skål. Hacka ner dillen och strö över. Blanda om och smaka av med olivolja, citronsaft, salt och nymald svartpeppar.

Dela brödskivorna i trekanter och stek dem i rikligt med brynt smör tills de är gyllenbruna och knapriga.  Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Såhär långt kan du förbereda.

Lägg två brödhalvor på varje tallrik och toppa med salladen. Gör ett ägg av rom och ett av smetana med två skedar och lägg bredvid. Servera direkt.

Vintips

Haute Couture Rosé

Äkta franskt rosébubbel! Ett mousserande rosévin gjort på 100% gamay i frisk och b… Läs mer

Pris: 89 kr. 750 ml
Alkoholhalt: 7,5%
Artnr: 7783

Gå med i Viva Vin & Matklubb

Lämna din e-postadress och få våra nyhetsbrev fyllda med inspiration, recept, vintips och tävlingar!