Dina favoriter
Laddar favoriter...

Avokado- och gurksalladstoast med smetana och rom

Ingredienser

4 portioner
Ingredienser
ca 1/2 gurka
2 st avokado
1 kruka dill
olivolja
citron
salt & nymald peppar
rom av valfri sort, löjrom, laxrom, sikrom eller veg tångrom
2 dl smetana
4 skivor kavring
smör att steka i

En god  förrättstoast med krispig sallad och len rom och smetana.

Välj rom efter plånbok och tycke, antingen lyxig löjrom, laxrom, sikrom eller vegetarisk tångrom som har en väl avvägd havssmak. Perfekt för den som tycker vanlig rom är lite för stark i smaken.

Till förrätten serverar vi gärna en champagne eller en crémant.

Förberedelser & tillagning

Skala och hacka gurkan och avokadon i kuber och lägg i en skål. Hacka ner dillen och strö över. Blanda om och smaka av med olivolja, citronsaft, salt och nymald svartpeppar.

Dela brödskivorna i trekanter och stek dem i rikligt med brynt smör tills de är gyllenbruna och knapriga.  Låt rinna av på hushållspapper innan servering. Såhär långt kan du förbereda.

Lägg två brödhalvor på varje tallrik och toppa med salladen. Gör ett ägg av rom och ett av smetana med två skedar och lägg bredvid. Servera direkt.

Recept & foto: Viva Vin & Matklubb

Betyg
0 röster
Vad tycker du?

Vintips till maten

Mer vin & mat

25 år eller äldre?
Denna webbsida innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du vara 25 år eller äldre.
För att denna webbplats ska fungera optimalt, sparas på din enhet s.k. cookies som lagrar information om ditt besök, såsom val och inställningar. Utöver dessa nödvändiga cookies, vill vi även använda oss av analyscookies för att göra webbplatsen så bra som möjligt. Data vi lagrar kan komma att användas i marknadsföring.
ANPASSA